Znakova d Marjanov uticali na

Reči neprimerene uzrastu deteta od sedam godina i selektivno pamćenje dana u kom je ostala bez majke, navelo je Više javno tužilaštvo da posumnja u istinitost iskaza i zaključi da je dete podučeno kako da priča sa tužiocem.

Blic - - HRONIKA - M. Čvorić Gubelić bojana bogosav

obustavili saobraćaj u ulici. Osumnjičeni se predao nešto pre 22 sata, kada je predao eksplozivnu napravu policiji. Osumnjičeni je, kako saznajemo, noć proveo u psihijatrijskoj klinici, a tužilaštvo je u međuvremenu naložilo pretres njegovih kuća u Šapcu i Jaloviku, kako bi proverila da li u njima krije još oružja.

Zoran B. odranije je poznat organima gonjenja u Šapcu. Nezvanično, njegovo ime se vezuje za niz iznuda i slučajeva zelenašenja u tom gradu i okolnim mestima. Prekršajni sud ga je tražio ne samo zbog toga već i zbog kazni za nepropisno parkiranje, koje su dostigle do cifre od više stotina evra.

U ovom konretnom slučaju, osumnjičeni je osuđen na osam meseci robije, koju je, po svemu sudeći, želeo da izbegne.

Sada se očekuje da će Zoran B. biti poslat u zatvor na izdržavanje kazne, ali ne pre nego što pretnje bombom objasni tužilaštvu i policiji, koji će protiv njega, pokrenuti postupak zbog nelegalnog držanja eksplozivne naprave. Za to delo zaprećena kazna kreće se i do pet godina robije.

Naime, kako “Blic” saznaje, tužilaštvo je uprkos dokazima koji su prikupljeni tokom istrage ubistva pevačice duge više od dve godine, kao krucijalni element optužnice uzelo i svedočenje male Jane, Jelenine i Zoranove ćerke, koja je u vreme ubistva majke imala samo pet godina. Njen iskaz u kom je pričala o danu kada joj je majka brutalno ubijena ukazuje na to da su na njeno viđenje ubistva uticali članovi porodice Marjanović. Kako kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom, tužilaštvu su izrazi koje je devojčica koristila tokom svedočenja, a koji nisu primereni njenom uzrastu, pokazali da je na nju ostavio velikog traga život sa Marjanovićima. - Devojčica je na samom početku saslušanja rekla da je njen tata u „pritvoru“, da je on „okrivljeni i da su ga tamo smestili novinari“. Rekla je i da je to sama shvatila po “tom događaju”. Ove reči tužiocu su bile prvi pokazatelj da je njeno svedočenje pripremljeno - kaže naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.