Muškarac izbo brata nožem u vrat

Blic - - HRONIKA - B.

Dobrica F. (42) iz Grocke, uhapšen je juče zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao da ubije svog rođenog brata Jovicu F. (45).

Bizarna priča desila se u četvrtak, oko 22 sata u Savskoj ulici, pored Sajma u Beogradu. Prema informacijama dostupnim „Blicu“, braća su se nalazila u vozilu „reno kango” - Jovica je bio za volanom automobila.

U jednom trenutku, iz za sada nepoznatih razloga, između braće je izbila žučna svađa. Izrevoltiran, Dobrica je potegao sečivo i nardnuo na starijeg brata. Brutalni napad okončao je tako što je brata ubo u vrat!

- Jovica je uboden u vrat i isečen je po licu. Kada je video šta je uradio, napadač je izleteo iz kola i dao se u pomamno bekstvo - kaže izvor “Blica” upoznat sa ovim porodičnim sukobom.

Veća tragedija je, na svu sreću, sprečena jer je muškarca lica i torza okupanog krvlju uočio policijski službenik Policijske stanice Savski venac. Pripadnik MUP reagovao je pripbrano i odma pozvao kolege u pomoć, a alarmirao je i Hitnu pomoć.

Dok je Jovici ukazivana pomoć, policajac koji ga je spasao krenuo je u poteru za Dobricom. Sustigao ga je nedaleko od mesta gde su se braća posvađala, savladao ga i uhapsio.Dobrici je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Povrede koje je njegov brat zadobio su teške, a zbog mesta u koje je uboden Jovica njegovom bratu sledi robija, ako se dokaže da prethodno nije pretrpeo napad od brata.

Naime, bez obzira na dubinu povrede, vrat je jedna od tačaka na telu na kojima se i slabije povrede tretiraju kao opasne po život, što, samo po sebi, znači da će Dobrica biti optužen za pokušaj ubistva.B.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.