Blic

Brnabić: Razmišljam da se učlanim u SNS

-

Predsednic­a Vlade Ana Brnabić izjavila je da razmišlja da se učlani u Srpsku naprednu stranku, te da ne vidi nijednu zajedničku vrednost koja okuplja članice opoziciono­g Saveza za Srbiju niti ijedan njihov predlog da bi građanima bilo bolje.

Brnabićeva je u intervjuu za „Nedeljnik“na pitanje kako gleda na najavu lidera SNS Aleksandra Vučića da će se povući iz stranke rekla da nije član partije da bi o tome mogla da priča, ali da kao njegov saradnik može da kaže da ne bi volela da se to desi.

- Ne bih volela da se povuče jer je Vučić taj kohezioni faktor koji pobeđuje različita mišljenja i viđenja u toj stranci, a Srbiji je potrebno jedinstvo. Moram da kažem da sam počela da razmišljam da se učlanim u SNS - rekla je Brnabićeva.

Govoreći o opoziciji, Brnabićeva je rekla da se Savez za Srbiju okupio oko jedne ideje, mržnje prema Vučiću, a da pritom nemaju nijedan predlog kako da građanima bude bolje ili šta bi Vlada mogla da radi.

Ona kaže i da ne zna o čemu bi razgovaral­a sa članovima Saveza za Srbiju i da ne vidi nijednu zajedničku vrednost koja ih okuplja.

- Mada, od kada su zaboravili da se ograde od onoga što je Veselinovi­ć rekao za mene, kristališe mi se ta njihova zajednička ideja... Ne bih dalje jer se radi o meni, ali koliko je strašno da se jedan Zoran Lutovac ili ceo DS nije ogradio od onoga što je izrekao Veselinovi­ć. A bila sam lično iznenađena i deprimiran­a nedostatko­m reakcije većeg dela civilnog društva - rekla je Brnabićeva.

Govoreći o petom oktobru, navela je da je tada bila na suprotnoj strani od Slobodana Miloševića.

- Miloševiće­va vladavina nije donela Srbiji ništa dobro. Iz tog perioda se sećam samo strašnih sankcija, hiperinfla­cije, praznih prodavnica, jadnih ljudi koji na trotoarima prodaju šta stignu, plastičnih boca benzina na ulici, ratova i razaranja. To vam valjda dovoljno govori na kojoj strani sam bila petog oktobra - rekla je Brnabićeva.

 ??  ??
 ??  ?? u vladu je došla kao nestranačk­a ličnost
u vladu je došla kao nestranačk­a ličnost

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia