Blic

Ristić: Nema kraja, idemo po 14. recku

CENTAR ZVEZDE PRED VEČERAŠNJI (19) DUEL SA ANDOROM

- J. Medić

„Svaki naredni meč je najvažniji. A ako nam se i desi neki poraz, neće biti smak sveta“, rekao je košarkaš crveno-belih.

Dobra vest za trenera Milana Tomića je da na svakom meču iskoči po jedan košarkaš - Perperoglu, Regland, Cirbes, Odžo... U pobedi Crvene zvezde nad Krkom red je došao na mladog centra Dušana Ristića, koji je proradio u pravom trenutku, pred večerašnji (19) duel sa Andorom u 3. kolu Evrokupa.

Upitan da prokomenta­riše Ristićevu igru protiv Krke Milan Tomić je rekao: - Odigrao je dobro. Zamoljen da bude malo opširniji, ako je to moguće, Tomić je dodao:

- Bio je solidan. Iako trener Tomić nije želeo da previše hvali mladog centra, Ristićevo izdanje je sigurno veliki plus za crveno-bele.

- Nije bila laka utakmica protiv Krke posle dva teška gostovanja. Svi igrači koji su ulazili u igru morali su da pruže maksimalnu energiju. Idemo dalje da se pripremimo za Andoru - rekao nam je Ristić na početku razgovora.

On je za 15 minuta ubacio deset poena, nije imao promašaj iz igre, imao je šest skokova i jednu asistencij­u.

- Uvek se trudim da odradim svoj deo posla kada dobijem šansu. Tako je bilo i protiv Krke. Pokazao sam šta umem, tako da idemo dalje. Tim ne pada u igri kada uđem na teren. Trudim se da odradim svoj deo posla, da igram dobro odbranu, da skačem. Da pogodim ono što mi se na tacni da. Nema nikakvog pritiska.

Ristić je četiri godine proveo u Americi. Na pitanje da li je imao problem da se adaptira na uslove u evropskoj košarci, mladi centar je kazao:

- Ne bih rekao. Ja sam već bio ovde, znam kako se igra u Evropi. Postoji period adaptacije, ali nije ništa strašno. Sve ide kako treba i sve će leći na svoje mesto u svoje vreme. Ovaj tim je kvalitetan, ima dosta dobrih igrača i svi treba da nađu svoju ulogu kako da pomognu

timu da pobeđujemo u što više utakmica.

Odmora nema. Večeras u dvoranu „Aleksandar Nikolić” stiže Andora u 3. kolu Evrokupa. Crvena zvezda ima dve pobede i želi da

nastavi trijumfaln­i niz. Ako računamo sve utakmice počevši od pripremnog perioda, preko Superkupa, ABA lige i Evrokupa, šampion Srbije je zabeležio 13 pobeda u isto toliko mečeva.

- Ne gledamo uopšte na taj niz, već idemo korak po korak. Ono što se dešavalo pre Andore, pred meč protiv Španaca više ništa ne važi. I ako dođe neki poraz, nije smak sveta. Naša želja je da napredujem­o kao tim kroz sezonu, da igramo najbolju košarku kada je najpotrebn­ije, u aprilu, maju, junu. Sve se sada zasniva na napredovan­ju tima - zaključio je Ristić.

 ??  ?? dušan ristić je odigrao odlično u pobedi nad krkom
dušan ristić je odigrao odlično u pobedi nad krkom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia