Blic

Mate 20 Pro bestseler u najavi

„BLIC“NA PREMIJERI NOVOG HUAWEI TELEFONA Masivna baterija, do sada najbolja veštačka inteligenc­ija, senzor za otisak prsta integrisan u ekran... Novi Mate 20 Pro izgleda savršeno!

-

ana lađarević

Na premijeru novog Huawei telefona uspeli su da stignu samo najupornij­i. Ceo IT svet se gurao za mesto na prezentaci­ji do sada najjačeg telefona kineskog proizvođač­a, a „Blic“je imao priliku da bude na premijeri u Londonu. Evo prvih utisaka.

Najpre dizajn. Iz Huaweia su ga nazvali „flowing“dizajn, koji donosi zakrivljen­je telefona sa svih osam strana. Uz to, sa zadnje strane su smeštene tri kamere koje su „spakovane“u obliku kvadrata, pa i to daje specifičan izgled telefonu.

Dodatak je i to da su zvučnici nevidljivi, odnosno da su integrisan­i u prostor za USB-C port. Mate 20

Pro koji ima metalni ram dolazi u twilight boji, pinkzlatno­j, ali i novoj smaragdnoz­elenoj. Međutim, kamere su ono što izaziva najviše pažnje. I ovog puta u saradnji sa Leikom, Huawei donosi trostruku kameru. Ultra širokougao­no sočivo je tu da uslikate više, ali i da stvori utisak većeg prostora kada beležite detalje na zapravo malom prostoru. Ova opcija je tek prva novina. Huawei je dosta radio i na makrofotog­rafiji, odnosno slikanju predmeta iz blizine. Ultra širokougao­no sočivo se ponaša kao makrosočiv­o koje može da fokusira objekat i na blizini od 2,5 centimetar­a. Ovaj super makro mod se automatski pokreće. Tri kamere imaju po 40MP, 20MP i 8MP, ali njihova snaga zapravo leži u vezi sa novom, poboljšano­m veštačkom inteligenc­ijom.

Uz novo širokougao­no sočivo Huawei Mate 20 Pro može da beleži i video-zapise u ultraširok­oj rezoluciji i odnosu 21:9, koja se koristi u bioskopima. U poređenju sa uobičajeni­m 16:9 odnosom dobićete snimak koji izgleda mnogo više filmično, profesionl­ano, ali i skuplje.

Sve je ispraćeno sa moćnom baterijom od 4200 mah, a tu je i supercharg­er, koji do 70 odsto puni telefon za 30 minuta. Još jedna novina je senzor za otisak prsta ugrađen na sam ekran. Radi vrlo jednostavn­o, samo stavite prst na ekran i on se otključa. Zasluge za to, ali i za brzinu i efikasnost telefona, idu procesoru Kirin 980.

 ??  ?? ultra širokougao­no sočivo je tu da uslikate više, ali i da stvori utisak većeg prostora kada beležite detalje na zapravo malom prostoru JOŠ JEDNA NOVINA JE SENZOR ZA OTISAK PRSTA KOJI JE UGRAĐEN NA SAM EKRAN TELEFONA I LAK JE ZA KORIŠĆENJE novi ai prepoznaje . scenarija uz više od . objekata u kategorija. uz to, ai pomaže da optimizuje­te boje.
ultra širokougao­no sočivo je tu da uslikate više, ali i da stvori utisak većeg prostora kada beležite detalje na zapravo malom prostoru JOŠ JEDNA NOVINA JE SENZOR ZA OTISAK PRSTA KOJI JE UGRAĐEN NA SAM EKRAN TELEFONA I LAK JE ZA KORIŠĆENJE novi ai prepoznaje . scenarija uz više od . objekata u kategorija. uz to, ai pomaže da optimizuje­te boje.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia