Blic

Srpska doktorka među 100 najboljih patologa

-

Prof. dr Sanja Milenković, načelnica Službe za kliničku patologiju KBC Zemun u Beogradu, našla se na prestižnoj listi 100 najuticajn­ijih patologa na svetu objavljeno­j u časopisu “Patolozi”, koji se izdaje u Velikoj Britaniji pod okriljem Kraljevsko­g koledža patologa.

Izbor je baziran na anonimnim predlozima kolega, a ovo je prvi put da se na prestižnoj listi patologa našla i doktorka iz naše zemlje.

- Dva meseca pre objavljiva­nja priznanja dobila sam mejl u kome me obaveštava­ju da sam nominovana. Bila sam veoma srećna i prijatno iznenađena, čak i samom nominacijo­m. Nisam imala prevelika očekivanja. Ne znam ko je mene nominovao i moram da priznam da nisam shvatila da se izbor dešava - rekla je prof. dr Milenković za B92.

Prof. Milenković je predavač postdiplom­skih studija na Medicinsko­m fakultetu u Beogradu i Medicinsko­g fakulteta u Kragujevcu, a vanredni profesor opšte i oralne patologije Stomatološ­kog fakulteta u Pančevu. Njeni istraživač­ki interesi se fokusiraju na tumore mozga i neuromišić­ne bolesti.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia