Blic

Splitskog huligana tri automobila pregazila

NA AUTOPUTU NASTRADAO NAVIJAČ KOJI Splitski huligan Ante Firić (27), koji je prošle godine izazvao haos na derbiju Zvezde i Partizana u Beogradu, poginuo je u utorak ujutru dok je pokušavao da pretrči autoput u Zagrebu, kada su ga pregazila tri automobila

- Bojana bogosav

Kako javljaju hrvatski mediji, nesreća u kojoj je nastradao Firić dogodila se u 5.20 ujutru kod Ivanić Grada, kada je splitski huligan pokušao da pretrči autoput. Prema do sada utvrđenim informacij­ama, “hjundai” zagrebački­h tablica prvi je udario u Firića, koji je iz samo njemu poznatog razloga pretrčavao put. Potom je Firića pregazio “sitroen C5” kojim je upravljao muškarac (31) iz Slovenije, koji je nakon toga naleteo na stub, sleteo s puta i prevrnuo se na krov.

No tu tragediji nije kraj, jer je treća po redu naišla „opel korsa“kutinskih tablica za čijim volanom je bila žena koja je Firiću prešla preko nogu. Od siline udarca on je preminuo na licu mesta, a osim njega, lakše je povređen saputnik u slovenskom vozilu, koji je prevezen u bolnicu.

Očevici ove stravične nesreće bili u šoku od užasnog prizora.

- Vozio sam na posao kada sam na autoputu video prekriveno­g mrtvog čoveka. Prolazim tuda svako jutro godinama i nikad nisam video nešto tako strašno - rekao je očevidac nesreće.

Stradali Firić jedan je šestorice splitskih huligana koji su prošle godine izazvali haos u Beogradu na utakmici Crvene zvezde i Partizana.

Firić je tada bio teško povređen i bio je hospitaliz­ovan na VMA jer je u tuči na stadionu zadobio i ubodnu ranu nožem u predelu leđa.

Nakon nereda na derbiju i bolničkog lečenja, Firić je do sporazuma dane provodio u Okružnom zatvoru u Beogradu, a onda je krajem januara sa ostalim navijačima priznao krivicu za nerede.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia