Blic

Posle 15 godina kreće Bokserska liga Srbije

-

Srpski boks je u velikoj ekspanziji! I dok se reprezenta­tivci, kako seniori, tako i juniori, vraćaju kući okićeni sveže iskovanim medaljama, na domaćem terenu tek se zahutavaju velike priče iz ringa koje će nam iznedriti Bokserska liga Srbije. Nadahnuti i inspirisan­i za najviše ciljeve, najbolji bokseri Srbije kreću u ligaško boks takmičenje koje startuje večeras derbijem prvog kola u Valjevu (19), kada će se sudariti Metalac i Loznica.

Mečeve će u direktnom TV prenosu emitovati TV „Arena“, kao i svaki derbi narednih deset kola koliko je planirano za dvokružni sistem. Ostali mečevi prve runde: Naissus - Radnički Beograd, Vojvodina - Radnički Kragujevac.

Bokserski savez predstavio je mlade asove, među kojima i Đorđe Bujišić, osvajač srebra na „Zlatnom pojasu“u Rumuniji.

- Nakon 15 godina ligaško takmičenje ugledaće svetlost dana na radost ljubitelja plemenite veštine, kako boksera, bokserskih radnika, tako i svih poklonika ovog sporta. Šest klubova okupilo je najbolje boksere Srbije koji će odmeriti snage u osam težinskih kategorija, dok će se šampion znati u maju, kada je planiran završetak lige. Zadovoljst­vo da otvore ovu lepu priču imaju bokseri Metalca iz Valjeva i njihovi gosti iz Loznice. Krećemo spektaklom, a verujemo da će tako biti i na kraju takmičenja. Žar, energija, i želja za pobedom su ogromni među svim bokserima, što nam garantuje i sjajne borbe, visoki nivo boksa i partije koje će doneti užitak publici, kako onoj koja bude uživo pratila mečeve, tako i svima koji budu kraj malih ekrana - rekao je direktor Bokserske lige Srbije Nikola Milinković.

Akteri budućih ligaških okršaja su: Petar Stošić ( BK Naissus, Niš), Đorđe Bujišić (BK Radnički, Beograd), Stefan Panić (BK Loznica), Aleksa Mitić (BK Naissus, Niš), Veljko Gligorić (BK Vojvodina, Novi Sad) i Slobodan Jovanović (BK Radnički, Kragujevac).

Šampionat otvaraju večeras u Valjevu Metalac - Loznica (19)

 ??  ?? naši mladi asovi i direktor lige milinković
naši mladi asovi i direktor lige milinković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia