Blic

Šta god da uradite, napravile ste uspeh

-

Ženska odbojkaška reprezenta­cija Srbije u petak od 06.40 po srednjoevr­opskom vremenu igra polufinale Svetskog prvenstva u Japanu protiv Holandije.

Izabranice Zorana Terzića pokušaće da naprave istorijski podvig i revanširaj­u se “lalama” za poraz u prethodnoj fazi, a selektor veruje da neće biti lako, iako smatra da se njegove igračice pitaju.

- Holandija je pokazala da spada u red favorita. Igraju veoma dobro i nisu slučajno u polufinalu. Ekstremno su motivisane, to se vidi, imaju ogromnu želju, da posle drugih i četvrtih mesta naprave iskorak i osvoje zlatnu medalju na ovako velikom takmičenju. Biće veoma teško, imaju mnogo motiva i zbog prošlogodi­šnjeg finala EP. S druge strane, i mi smo jako motivisani, želimo finale. Mislim da su ekipe po kvalitetu veoma blizu. Odlučivaće želja i igra u odbrani - rekao je Terzić.

Ana Bjelica ističe da joj je čast što je deo reprezenta­cije koja ima šansu da napravi istorijski uspeh.

- Pričala sam sa Majom (Ognjenović) o medalji iz 2006. godine. One su tada osvojile bronzu, a za mene je to bio nestvaran uspeh.

Finale SP se igra u subotu od 12.40 u Jokohami

Sada sam ja deo ekipe koja igra polufinale Svetskog prvenstva. Ne mogu da opišem osećaj nakon ulaska među četiri najbolje ekipe. U polufinalu nas očekuje Holandija koja je jako spremna, pobedile su nas u prethodnoj fazi. Izbacile su SAD iz borbe za medalju, imaju sjajnog korektora. Što se nas tiče, odigrale smo najbolje kad je bilo najpotrebn­ije, nadam se da će tako biti i protiv Holandije - izjavila je Bjelica.

Libero Teodora Pušić smatra da je dobro što ekipa igra ponovo protiv Holandije, kako bi moglo da dođe do revanša:

- Mislim da je dobro što smo dobile Holandiju u polufinalu. Red je da im se revanširam­o za poraz. Od našeg prvog okupljanja, ostale su još dve utakmice. Najveći uspeh je ostvaren 2006. godine, bronzana medalja. Mi se nadamo da ćemo ispisati istoriju - rekla je Pušićeva pred meč u Jokohami.

 ??  ?? juriš na medalju: milena rašić
juriš na medalju: milena rašić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia