Blic

Potvrđeno - na tuđe stanove digao hipoteke

UHAPŠEN NOVOSADSKI INVESTITOR DUŠAN JONAŠ

-

Investitor Dušan Jonaš (55) uhapšen je juče u Novom Sada zbog sumnje da je kao investitor prodao više stanova na koje je zatim upisao hipoteku na osnovu fiktivnog ugovora o pozajmici.

Kako je saopšteno iz policije, Jonaš se tereti da je učinio krivično delo prevara i navođenje na overavanje neistinito­g sadržaja. Sumnja se da je, pre desetak godina, kao investitor prodao više stanova na koje je, zatim, upisao založno pravo, odnosno hipoteku na ime N. D. (46) i to na osnovu fiktivnog ugovora o pozajmici.

Kada je rok za vraćanje nepostojeć­eg duga istekao, N. D. je, kako se sumnja, aktivirao hipoteku, a s obzirom na to da kupci u međuvremen­u nisu uknjižili te nekretnine na svoje ime, pokrenut je izvršni postupak i stanovi su oglašeni na javnu prodaju.

„Blic“je pisao o ovom investitor­u prošle nedelje kada se našoj redakciji požalio Dejan Erdeljan iz

Novog Sada da mu je stan stavljen na licitaciju, a da on to nije to ni znao. Iako je stan kupio, za šta ima sve ugovore, Jonaš je digao hipoteku i založio njegov dom. Novce poveriocu nije vratio, a izvršitelj je ubrzo stan poslao na licitaciju. Ipak, zbog pritiska medija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia