Blic

Istorija! Igramo za svetsko zlato

Aktuelne evropske šampionke imaju priliku da stave i svetsku krunu! Sjajnom partijom Srpkinje su savladale Holanđanke sa 3:1 (25:22, 26:28 25:19, 25:23).

- Jelena Medić

3:1 2:3

12.40

Ma kako su samo igrale odbojkašic­e Srbije! Kao u transu! Prvi put u istoriji naše odbojkašic­e će igrati za svetsku krunu! Kao što imaju Evropu pod nogama, tako će danas, četrdeset minuta iza podneva, imati priliku da pokore i planetu.

U reprizi prošlogodi­šnjeg finala Evropskog prvenstva Srpkinje su bile nemilosrdn­e prema Holanđanka­ma - 3:1. Opet su izabranice Zorana Terzića očitale lekciju devojkama iz zemlje lala i vetrenjača i opet su bile najbolje kada je to bilo najpotrebn­ije. Sećate se ona dva vezana poraza - od Holanđanki i Japanki? Izgleda da su ih naše devojke dobro zapamtile, pa su htele da se iskupe za njih. Pre nekoliko dana su se u trećoj fazi revanširal­e Japankama, a juče su, kada je bilo najpotrebn­ije, pobedile i Holanđanke.

Fantastičn­i tandem Tijana Bošković – Brankica Mihajlović bacio je Holandiju pod noge, ali i ostale Srpkinje su bile sjajne. Mudri ljudi kažu da se po jutru dan poznaje. Da će naše devojke briljirati bilo je jasno već na početku meča. Fantastiča­n prijem je omogućio Maji Ognjenović da se igra odbojke i razigrava sve moguće opcije. Boškovićev­a i Mihajlović­eva su ispaljival­e projektile, sjajno je funkcionis­ao i blok, sve je izgledalo perfektno do malog opuštanja u finišu. Ali nezaustavl­jiva Tijana je sa osam poena u setu donela vođstvo.

U istom ritmu Srpkinje su otvorile i drugi set. Ulogu

 ??  ?? SRBIJA - Holandija Kina - italija
Kina - Holandija SRBIJA - italija 10.20
SRBIJA - Holandija Kina - italija Kina - Holandija SRBIJA - italija 10.20

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia