Blic

Direktorki socijalni stan, a živi u centru

NOVI DETALJI U SLUČAJU ČELNICE KOMUNALNOG PREDUZEĆA

- P. Vujanac

Jelena Kalat, direktorka valjevskog komunalnog preduzeća, koja je dobila na korišćenje gradski socijalni stan u naselju Sreten Dudić, zapravo živi u centru tog grada.

Da direktorka valjevskog “Vidraka” ne živi u socijalnom stanu koji je dobila od grada, o čemu je “Blic” pisao, otkriveno je zahvaljuju­ći prekršajno­j prijavi koju je ona podnela protiv boraca tokom njihovog štrajka.

Udruženje boraca ratova od 1990, čijih je nekoliko pripadnika prošlog meseca štrajkoval­o glađu zbog teškog materijaln­og položaja ratnih veterana u Valjevu, saopštilo je da je protiv trojice boraca podneta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, te da je podnosilac Jelena Kalat, direktorka JKP „Vidrak“. U prekršajno­j prijavi je navedeno da su borci Gojko Arsenović i Milan Nedić, dok su se nalazili na krovu zgrade Udruženja boraca, pravili buku pomoću vuvuzele, dok je borac Božidar Petrović na isti način to činio ispred prostorija Udruženja, „čime su remetili mir i spokojstvo građanina Jelene Kalat“. Na kraju prekršajne prijave stoji i adresa Jelene Kalat, ulica u centru Valjeva, udaljena oko kilometar od naselja Sreten Dudić u kom je direktorka dobila socijalni stan.

Kako je “Blic” pisao, direktorka profitabil­nog JKP koje se bavi gradskom čistoćom, grobljansk­im uslugama i parking servisom, međutim, i dalje je korisnik gradskog stana socijalnog stanovanja u naselju Sreten Dudić, gde stan ima i njena svekrva Nevenka, o čemu svedoči i zvaničan izveštaj poverenika za informacij­e od javnog značaja.

- Nama, pre svega, nije jasan motiv zašto je Jelena Kalat, kao istaknuti član vladajuće SNS, podnela prekršajnu prijavu protiv naših boraca, kada je u prijavi navedeno da živi u stanu nekoliko stotina metara udaljenom od naših prostorija gde se odvijao protest. Smatramo da je to od nje tražio njen partijski šef i gradonačel­nik Valjeva Slobodan Gvozdenovi­ć, jer smo ukazali da je odgovoran za neispunjen­je nekoliko naših zahteva tokom štrajka glađu - kaže za „Blic“predsednik UBR od 1990. godine Ljubomir Bradić.

Socijalni stanovi, koje je Valjevo svojevreme­no dodelilo na korišćenje izbeglicam­a, raseljenim­a i najsiromaš­nijim građanima, izazvali su polemiku na poslednjoj sednici Skupštine grada, s obzirom na to da je vladajuća većina SNS i SPS odbila zahtev nezavisnih odbornika da se raspravlja o reviziji dodele tih stanova, ilustrujuć­i to primerom Jelene Kalat koja, kako su istakli, “svakako više nije socijalni slučaj jer je direktor javnog preduzeća”. Takođe su ukazali da je još drastičnij­e to što direktorka “Vidraka” više i ne živi u socijalnom stanu, ali ga i pored toga nije vratila gradu.

- To je još jedan primer bahatosti ove vlasti u Valjevu, dok je ogromna većina boračke populacije socijalni slučaj, a mnogi od njih žive kao podstanari, umesto da im neki od socijalnih stanova bude dat na korišćenje. Ona koja praktično zloupotreb­ljava socijalni stan podnela je prijavu protiv borca kome je struja bila isključena jer nema od čega da je plati kaže Bradić.

 ??  ?? „socijalni slučaj“, A vodi profitabil­no gradsko preduzeće: Jelena kalat
„socijalni slučaj“, A vodi profitabil­no gradsko preduzeće: Jelena kalat

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia