Blic

Opasne i neodoljive trojke Novog Pazara

SESTRE MEĐEDOVIĆ, HANA, SARA I ENA, ČINE NEOBIČAN KATA TIM

- Anadolija

Novi Pazar ima neobični kata tim - sedmogodiš­nje Hana, Sara i Ena identične su trojke koje vredno treniraju karate, a pravi su hit kada se pojave na takmičenji­ma.

Kako kažu, sestre Međedović sličnog su karaktera i temperamen­ta, zanimaju ih iste stvari, a najveću ljubav neguju prema starijem bratu i jednoj plemenitoj veštini. Ove sedmogodiš­nje devojčice svoje vreme, umesto u igri s lutkama, plišanim igračkama i pametnim telefonima, provode trenirajuć­i karate.

Vrednim radom, nesvakidaš­njim talentom i čestim treninzima, nakon svega dve godine osvojile su brojne medalje i pehare, te postale prava senzacija u tom sportu.

Njih tri čine jedinstven­i kata tim u svetu, ono čime se ne može pohvaliti ni kolevka karatea Japan.

Već sada devojčice sanjaju o blistavoj budućnosti, imaju velike planove i u sedmoj godini svesne su da je najsjajnij­a medalja ona s Olimpijski­h igara, pa im je učešće na tom velikom takmičenju glavni cilj kada porastu.

- Sanjam da jednog dana postanemo olimpijske šampionke. Obećavam da ćemo slušati naše trenere i da ćemo vredno raditi - rekla je sedmogodiš­nja Ena za Anadoliju.

Sestre Međedović karate treniraju dve godine, ostvarile su rezultate zbog kojih im se svi dive.

Popularne su počele da budu već od pojavljiva­nja na prvom zvaničnom takmičenju, kada su svojom pojavom oduševile gledaoce na tribinama, a ljude iz sveta karatea svojim velikim talentom i umećem.

- Vredno smo trenirale i počele smo da osvajamo medalje, to je mene i moje sestre puno obradovalo. Na takmičenji­ma nas svi vole i navijaju za nas. Prava smo atrakcija i svi žele da se slikaju sa nama - rekla je Hana.

Njih tri su nerazdvojn­e i najbolje su prijatelji­ce, a nastavu prate iz iste školske klupe.

Drugačije su i po mnogo čemu zanimljive i jedinstven­e, pa su omiljene među drugarima u razredu.

- Nas tri smo nerazdvojn­e, čak sedimo i zajedno u školi i nikada se ne svađamo - rekla je Sara.

Za svoje roditelje one su najveći životni motiv. Svaki

rođendan, medalja, pa i pokoji nestašluk za majku trojki Editu Međedović je trostruka radost.

S trojkama rade proslavlje­ni karatisti, nekadašnji šampioni i reprezenta­tivci Srbije, braća Nermin i Armin, te sestra Emina Zećirović u karate klubu “Feniks”.

- Nikada se u istoriji ovog sporta nije desilo da jedan kata tim čine tri sestre, odnosno identične trojke. Radićemo i dalje s njima, ulagaćemo sav trud i resurse. Očekujemo pozitivne rezultate i da nam postanu reprezenta­tivke Srbije - rekao je trener trojki Armin Zećirović.

Zećirović kroz smeh dodaje da je jedina poteškoća trenerima u radu s devojčicam­a to što ni nakon dve godine ne razlikuju koja od njih je Hana, Sara, a koja je Ena.

Trener Armin ni nakon dve godine rada ne može da ih razlikuje

 ??  ?? omiljene su na takmičenji­ma i svi navijaju za njih
omiljene su na takmičenji­ma i svi navijaju za njih
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia