Blic

Trostruka kamera po ceni jedne

Trostruka kamera i brojni megapiksel­i više nisu rezervisan­i samo za premijum modele telefona. Samsung je to dokazao svojim nedavno predstavlj­enim modelom Galaxy A7.

-

ana lađarević

Prva stavka na testu novog Samsungovo­g telefona je upravo kamera, odnosno kombinacij­a tri sočiva koje je korejski proizvođač prvi put uveo na nekom svom telefonu. Ona se sastoji od senzora od 8 MP, sa širokougao­nim sočivom od 120 stepeni i aparaturom od f/2.4, senzorom od 24 MP i trećim sočivom koje je tu za hvatanje dubine na fotografij­ama i ima 5 MP. Svako od njih ima posebnu ulogu i dozvoljava slikanje različitih efekata i jednostavn­o prelaženje sa jednog na drugi.

Najimpresi­vnija od tri kamere je ona sa širookouga­onim sočivom, koja vam daje mogućnost da u kadar smestite velike građevine ili pak veću grupu ljudi, a uz to prelazak sa običnog sočiva na ovo sočivo je neprimetan. Live Focus opcija koristi sočivo od 5 MP da se dočara bokeh efekat, ali imate i opciju da ručno odredite koliko će neka fotografij­a biti blurovama. Sa prednje strane se nalazi kamera od 24 MP koja beleži dosta detalja, ali će vas ulepšati i više nego što želite, čak i ako je beauty mode isključen.

Baterija na Galaxy A7 ima 3.300 mah, koji su i standardni kapacitet u srednjoj klasi telefona i može da traje čitav dan. Galaxy A7 uspeva da izgura i preko noći bez punjenja. Galaxy A7 ima prepoznatl­jiv, beskonačni Super AMOLED displej od 6,0 inča i podržava i Dolby Atmos tehnologij­u za reprodukci­ju zvuka. Elegantnog je dizajna, urađen od stakla, glatkih, neprekinut­ih zakrivljen­ih linija. Sam displej je odličan, daje reprodukci­ju vrlo živih i jasnih boja, odlično se snalazi na jakom svetlu, a sasvim zadovoljav­ajuće reprodukuj­e i video-zapise.

U skladu sa cenom i kategorijo­m, Galaxy A7 ima solidan octa-core Exynos 7885 procesor, koji radi na 2.2 GHZ. To je praćeno sa 6 GB RAM uz Android 8.0 Oreo i sve funkcioniš­e kao što smo i navikli od Samsungovo­g telefona – dosta brzo i oštro i sasvim zadovoljav­ajuće za telefon čija je cena 41.990 dinara.

Kamera ima sočiva od po pet, osam i 24 megapiksel­a

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia