Blic

Vučić: Neću prevariti Angelu Merkel

-

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odlučan da uđe u istoriju kao čovek koji je pomirio etničke i teritorija­lne razlike u regionu koji je sinonim za rat. A to znači da stari savezi postaju napeti”, piše “Blumberg” u tekstu pod naslovom “Kada Angela Merkel govori, stari ruski saveznik sluša”.

“Stari ruski saveznik” je naravno Srbija, prema “Blumbergu”, koji ipak navodi reči Vučića da neće prevariti Angelu Merkel, nemačku kancelarku, koliko god to bilo teško ponekad. - Moramo da iskažemo poštenje i lojalnost. Razgovor sa Merkelovom nije bio lak, ali nikad neću kazati ništa protiv nje - rekao je Vučić u razgovoru sa reporterim­a “Blumberga”. Vučić kaže da je američka administra­cija sada otvorenija da sasluša i srpsku stranu priče u vezi sa Kosovom.

- Prethodni zvaničnici su nam govorili da je potrebno da Srbija prizna Kosovo. Sada već imamo o čemu da diskutujem­o sa Amerikanci­ma. To je promena. Otvorili su vrata i to je dobro - rekao je Vučić. On je istakao da ga neki ne vole zbog njegove prošlosti, neki ga mrze iz iracionaln­ih razloga, a neki iz racionalni­h razloga.

- Ali rešenje problema između Srba i Albanaca će preobrazit­i region. Naš region će biti motor rasta za celu EU i nije bitno da li će (region) biti deo EU ili na ulaznim vratima rekao je Vučić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia