Blic

Tabelu gledam samo kad moram

Posle pobede u Kupu nad Zemunom (2:0), crno-beli danas od 16 sati dočekuju Kruševljan­e u okviru meča 13. kola Superlige.

- Veljko Ivanović

Partizan, koji u poslednjih par nedelja ne izgleda baš najsjajnij­e, trenutno je četvrti na tabeli sa 25 bodova. Ispred je Zvezda sa 34, Radnički sa 27, a Čukarički ima 25 kao i “parni valjak”. Trener Zoran Mirković smatra da se ekipa nalazi u boljoj situaciji.

- Ima mnogo dobrih ekipa. Tabela ne izgleda sjajno, gledam je samo kad moram - poručio je Mirković.

Napredak, predvođen iskusnim Miloradom Kosanoviće­m, igra odlično ove sezone.

- Cenim trenera Kruševljan­a Milorada Kosanovića, Napredak je izuzetna ekipa, ima sjajne pojedince. Imaćemo težak zadatak sutra. Oni često menjaju ritam utakmice, biće faza u kojima će biti ofanzivni i defanzivni i gde će nas čekati u niskoj zoni - poručio je Mirković.

Crno-beli su u prošlom kolu odigrali bez golova sa Spartakom. Uoči utakmice Kupa Srbije sa Zemunom, Bata je rekao da ekipa nije u dobrom stanju.

- Znate kako, i igrači su bili svesni važnosti utakmice protiv Zemuna. To je praktično utakmica koja odlučuje o borbi za trofej ili ispadanju. Sigurno da se taj pritisak dodatno pojavio kod igrača. Ja sam ovde od avgusta, mi u toj psihozi živimo iz nedelje u nedelju. Nemamo prava na odmor ni na predah i tako je i pred sutrašnju utakmicu, mi smo pod konstantni­m pritiskom. Biće teško i sa Napretkom, ali to nam je po redu. Dobro su organizova­ni, kompaktni, igraju u oba pravca. Vukanović je njihov najbolji igrač, Alivodić, tu su oba Petrovića koji su bili u Partizanu. To je stvarno dobra ekipa.

Očekuje se da crno-beli krenu ofanzivnij­e u odnosu na neke prethodne utakmice.

- Kada pogledate protiv Zemuna, imali smo četiri, pet stopostotn­ih prilika, dali smo dva gola. Protiv Spartaka smo u drugom poluvremen­u imali pet, šest izglednih situacija, ali nismo dali gol. Napadači promašuju ponekad, je l‘ tako? Nemamo nekih opcija u ljudstvu. To će se, naravno, popraviti, ali daleko je zima zaključio je Mirković.

 ??  ?? Zvezda na plus devet: Zoran Mirković
Zvezda na plus devet: Zoran Mirković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia