Blic

Partizan može da se uzda samo u odbranu

CRNO-BELI SU PRIMILI NAJMANJE GOLOVA U 13. KOLA SUPERLIGE

-

Domaći timovi su dobili 51 od ukupno 104 meča, a klubovi postižu u proseku 2,14 golova po utakmici.

Crvena zvezda je posle 13. kola povećala prednost u odnosu na pratioce, nakon što su Radnički i Partizan odigrali samo nerešeno sa Radom, odnosno Napretkom. Šampion sada ima devet bodova prednosti u odnosu na Nišlije i obezbeđenu takozvanu jesenju titulu. Takođe, crveno-beli su i dalje jedini neporaženi tim u Superligi, sa 12 pobeda u 13 mečeva.

Da se malo pozabavimo i statistiko­m - 51 od ukupno 104 odigrana meča dobili su domaći timovi, odigrano je i 25 “remija”, dok su 28 mečeva. odnosno 27 odsto, dobili gosti. Ukupno su postignuta 223 gola, tačnije 2,14 po meču. Domaćini su, očekivano, bili efikasniji - 131:92. Najefikasn­iji napad ima Crvena zvezda, 37 golova na 13 mečeva, pri čemu Partizan može da se pohvali sa najtvrđom odbranom - samo šest primljenih golova. Međutim, sigurni smo da je to slaba uteha za crno-bele koji imaju 12 bodova manje od večitog rivala, uz samo 16 postignuti­h golova.

Na listi strelaca ne pamtimo kada je bila majnja razlika na vrhu. Aleksa Vukanović iz Napretka vodi sa šest golova, dok ga sa pogotkom manje prate Nermin Haskić (Radnički) i Ričmond Boaći (Crvena zvezda) koji je do pet golova uz ime stigao na samo četiri meča. Zanimljivo je da je drugi strelac crveno-belih večiti rezervista Milan Pavkov (četiri gola), a desni bek Marko Gobeljić postigao je tri gola.

Ali, za trenera Vladana Milojevića je važnije da se u strelce u Superligi upisalo čak 16 fudbalera.

U 2018. godini odigraće se još osam kola, a prvo naredno je na programu već u sredu. Derbi se igra na Banovom brdu između Čukaričkog i Partizana. Za “brđane” je ovo prilika da dokažu da im je mesto u vrhu, dok će četa Zorana Mirkovića pokušati da pobedom spasi sezonu i umiri strasti u Humskoj. Neuspeh, ili još jedan remi samo bi dolio ulje na vatru i za Partizana više ništa ne bi bilo isto.

 ??  ?? radnički je hit, dok partizan traži izlaz iz krize: duel jankovića i drinčića
radnički je hit, dok partizan traži izlaz iz krize: duel jankovića i drinčića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia