Blic

DARKA SPREMAJU ZA JOŠ JEDNU OPERACIJU

Pevač Darko Lazić će imati intervenci­ju na nozi koju će mi lekari uraditi što pre jer su mu postavljen­e ekstenzije da rana sama ne bi počela da zarasta, saznaje “Blic”.

-

Teška saobraćajn­a nesreća Darka Lazića potresla je celu Srbiju, a dok su se mnogi članovi porodice, prijatelji, ali i ljudi koji vole njegovu muziku nadali bar nekoj dobroj vesti i pozitivnom pomaku, u pevačevom rodnom Brestaču meštani su se okupljali i u crkvi organizova­li molitve. Lekari su nakon višednevno­g iščekivanj­a potvrdili pozitivan pomak, a nakon što su potvrdili da mu je organizam dovoljno ojačao, Lazića su probudili iz veštačke kome, a predstoji mu operacija i težak oporavak.

Posle jučerašnje vizite na kojoj su ustanovili kakvo je trenutno pevačevo stanje, doktori kažu da će mu uskoro operisati nogu. Kako “Blic” saznaje, ta operacija neće biti danas, ali će lekari iz KBC Zemun gledati da se hirurška intervenci­ja odradi u što kraćem vremenskom roku jer su mu postavljen­e ekstenzije, da noga sama ne bi počela da zarasta. Posle teške saobraćajn­e nezgode koja se dogodila pre osam dana Darku je odmah ustanovlje­n prelom butne kosti. Na samom spoju noge i karlice došlo je takođe do preloma koji lekari planiraju da saniraju što je pre moguće s obzirom na to da mu je zdravstven­o stanje mnogo bolje. Darko je već imao jednu operaciju koja mu je bila neophodna zbog unutrašnje­g krvarenja, do koga je došlo dok je bio u veštačkoj komi, a tada mu je izvađena slezina. Osim ovih povreda, Darko je zadobio i hematom na glavi, polomljena su mu rebra koja su oštetila plućno krilo, kao i jagodica. Bubrezi su mu radili smanjenim intenzitet­om zbog čega je bio

POSLE SAOBRAĆAJK­E KOJA SE DOGODILA PRE OSAM DANA DARKU JE USTANOVLJE­N PRELOM BUTNE KOSTI

na dijalizi, dok je transfuzij­u primio kada je imao unutrašnje krvarenje. Darkova porodica kao i brojni prijatelji svaki dan su uz njega, obilaze ga i po nekoliko puta dnevno čekajući nove informacij­e od lekara koji prate pevačevo stanje 24 sata. Kada je probuđen iz kome, porodica je prvi put ušla da ga vidi. Iako pevač ne može da priča, zbog usnoždreln­og tubusa, on se sa lekarima sporazumev­a dajući im znake kojima odgovara na pitanja.

PRIJATELJI UZ DARKA

Miljan Vračević, prijatelj Darka Lazića koji je uz njega otkad je doživeo saobraćajn­u nezgodu, otkrio je da porodica i prijatelji veruju da će pevaču biti bolje, te da se su presrećni što su mu šanse za ozdravljen­je sada povećane.

- Istina je da su ga probudili iz kome. Bili su mu roditelji tamo, kažu da je sve dobro. To je pomak, nije to sad ništa “vau”, ali za njegovo stanje to je velika stvar. Nije skrivao svoje zadovoljst­vo zbog toga što su šanse za ozdravljen­je njegovog prijatelja sada povećane. Svi su srećni, bila je i Andreana, majka, otac, devojka.

Presrećni smo! Idemo dalje, verujemo u lekare, oni daju sve od sebe, ima maksimalnu negu, maksimalnu brigu, ozbiljan tim stručnjaka je pored njega, od direktora Centra do načelnika odeljenja svi se

trude da bude najbolje. On je mlad momak i zdrav, tako da se nadamo najboljem - rekao je Miljan za medije. Pored Vračevića, Darka stalno obilazi i dugogodišn­ja prijatelji­ca Andreana Čekić.

Podsećamo, pevač Darko Lazić je 23. oktobra doživeo saobraćajn­u nezgodu u Pećincima, a sa teškim povredama prebačen je u KBC Zemun. Auto folkera, koji je prilikom saobraćajk­e potpuno smrskan, prebačen je u šlep službu u Pećincima, a na auto-placu su nam tada izjavili da je nakon ovako uništenog vozila pravo čudo što je Lazić preživeo.

STANJE STABILNO Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović za “Blic” je otkrio da se zdravstven­o stanje Darka Lazića polako poboljšava, te da sada osim Ane Sević folkera mogu da posete roditelji, kao i devojka Marina Gagić.

- Stabilno je i stanje ide nabolje. Rodbina je zabranila da dajemo bilo kakve informacij­e, u ovom trenutku mogu da ga posećuju roditelji, brat, žena i devojka - navodi Dragoš Stojanović.

 ??  ??
 ??  ?? automobil koji je darko vozio u trenutku saobraćajk­e
automobil koji je darko vozio u trenutku saobraćajk­e
 ??  ??
 ??  ?? Sa Darkovom Porodicom u zemun Dolazi i Devojka marina
Sa Darkovom Porodicom u zemun Dolazi i Devojka marina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia