Blic

Jokić se igrao u srpskom Čikagu

-

Pre dva dana skok, a juče asistencij­a nedostajal­a je Nikoli Jokiću da upiše drugi tripl-dabl u sezoni. Ipak, za utehu našem centru ostaje da je odveo Denver do šestog trijumfa u sezoni, ovaj put u Čikagu (108:107), i to posle produžetka.

Nikola je pred više stotina srpskih navijača u Čikagu postigao svih osam koševa za Nagetse u dodatnih pet minuta, da bi trijumf overio Pol Milsap uz zvuk sirene. Jokić je dominirao u produžetku i naterao je komentator­a na američkoj televiziji da u programu vikne “trojka” na srpskom jeziku.

Na kraju sakupio je 22 poena (1-1, 6-14, 3-6), 12 skokova, devet asistencij­a i tri blokade u meču koji je, utisak je, odigrao sa pola snage. Stručnjaci se slažu da Jokić još nije pokazao pun potencijal jer i dalje postoje periodi u igru kada se jednostavn­o isključi. Međutim, u trenucima odluke saigrači samo traže Nikolu, koji posle sedam utakmica ima prosek od 21,5 poena, 10,3 skoka i 6,8 asistencij­a. Tako je bilo u produžetku, kada je vezao osam koševa iako ga je čuvala kompletna petorka “Bulsa”. Jokić se posle nove pobede nije dugo zadržavao u analizama, već je samo kratko rekao da ide meč po meč i da zna šta je potrebno da uradi na terenu.

Veče u NBA ligi je ipak obeležio Derek Rouz, koji je u pobedi Minesote nad Jutom sa 128:125 postigao rekord karijere - 50 poena. Nekadašnji as Čikaga je za 41 minut na parketu imao 19/31 u šutu iz igre, 4/7 za tri poena i 8/11 sa penala, dok je uz to uhvatio četiri lopte i imao šest asistencij­a, a posle meča je zaplakao od sreće.

Jokiću je nedostajal­a asistencij­a da upiše novi tripldabl učinak

 ??  ?? srpski navijači u čikagu sa nikolom jokićem
srpski navijači u čikagu sa nikolom jokićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia