Blic

Srbija kandidat za Mundijal 2030.

Takođe, pokušaćemo da dobijemo i organizaci­ju Evropskog prvenstva koje se igra 2028.

- Aleksandar pijevac

Katar, SAD, Meksiko, Kanada, Srbija... Ovako bi mogao da izgleda raspored domaćina predstojeć­ih svetskih prvenstava u fudbalu nakon što je predsednik Aleksandar Vučić rekao da će se Srbija kandidovat­i za organizato­ra Mundijala 2030. godine. U ambiciozan projekat nećemo ući sami, već sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom. Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilate­rale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera

Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerim­a Bojkom Birosovom i Vjorikom Danćilom. On je dodao da je plan da se kandidujem­o i za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine.

- Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od latinoamer­ičkih zemalja već dobila 2026. U svakom slučaju, gde god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro SP. To će naravno biti i ogroman podsticaj da počnemo da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastruk­turu - rekao je predsednik Srbije.

Ideju je podržao i predsednik FSS Slaviša Kokeza. Kako je naveo, to bi osim nacionalno­g stadiona podrazumev­alo i izgradnju još tri-četiri nova objekta.

- I u slučaju da se ne dobije organizaci­ja, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolagan­ju klubovima u Srbiji, što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo - poručio je Kokeza.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je da je Srbija zemlja u kojoj se voli i živi za fudbal.

- Ne treba trošiti reči koliko bi to bilo dobro za naš fudbal, za Srbiju kao zemlju, za Beograd i druge gradove. Srbija je zemlja fudbala, sporta uopšte, videli ste kakva je potražnja bila za ulaznicama za utakmice Zvezde u Ligi šampiona. Mundijal kod nas bi bio pun pogodak dodao je Terzić.

Pun utisaka je i potrpredse­dnik FSS Savo Milošević.

- Ideja je fenomenaln­a s obzirom na to da u budućnosti neće moći samo jedna zemlja da bude domaćin. Verujem, pošto su ovde četiri države u pitanju, da su sa ozbiljnim angažmanom i zajednički­m radom i šanse da se dobije Mundijal realnije - kaže Milošević.

Mundijal žele da organizuju i Argentina, Urugvaj i Paragvaj

 ??  ?? neke od aktuelnih reprezenta­tivaca bismo mogli da gledamo i na svetskom prvenstvu . u srbiji
neke od aktuelnih reprezenta­tivaca bismo mogli da gledamo i na svetskom prvenstvu . u srbiji
 ??  ??
 ??  ?? dogovor u varni: borisov, vučić, cipras i danćila u društvu izraelskog premijera netanjahua
dogovor u varni: borisov, vučić, cipras i danćila u društvu izraelskog premijera netanjahua

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia