Blic

Jasnić pušten iz pritvora sa nanogicom

-

Siniši Jasniću, bivšem direktoru Univerzite­tskog sportskog saveza Srbije, ukinut je pritvor nakon čega je u večernjim satima napustio Centralni zatvor, saznaje „Blic”.

Kako je za „Blic” potvrđeno u Višem sudu, Jasniću je pritvor u četvrtak zamenjen zabranom napuštanja stana uz elektronsk­i nadzor - nanogicu.

- Okrivljeni je upozoren da ukoliko prekrši navedenu meru protiv njega može biti određen pritvor - navodi se u saopštenju Višeg suda, u kom se naglašava da je prilikom donošenja odluke sud imao u vidu da je dužnost svih organa koji učestvuju u postupku da trajanje pritvora svedu na najkraće neophodno vreme.

Jasnić je uhapšen pre tačno mesec dana, 2. oktobra, zbog sumnje da je proneverio novac Univerzite­tskog sportskog saveza i organizaci­ju oštetio za više od 13 miliona dinara. Kako je saopštio MUP, od maja 2013. do decembra 2017. godine Jasnić je samoinicij­ativno koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa putem post terminala i podizao je gotovinu sa bankomata, zbog čega je ostao nepokriven­i trošak od 13.187.359 dinara.

 ??  ?? bivši direktor usss siniša jasnić
bivši direktor usss siniša jasnić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia