Blic

Trinkijeri Tomić da

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN SA Italijansk­i stručnjak kaže da nije Hari Poter, dok crveno-beli košarkaši gaze redom na putu povratka u Evroligu.

- Vladan tegeltija

Partizan je pobedio, Mega Bemks prvi put izgubila, Crvena zvezda još gazi, epilog je košarkaško­g ABA vikenda za nama.

Ipak, udarna vest je dolazak Andree Trinkijeri­ja. Njegova promocija je privukla više pažnje nego kad je Partizan igrao Evroligu, a ne pamtimo ni kada je poslednji put na nekom košarkaško­m meču bilo više novinara nego što je to bio slučaj u dvorani u Sremskoj Mitrovici gde je italijansk­i stručnjak uspešno položio prvi ispit. Prekinuo je seriju poraza i vratio nadu „grobarima“(ili partizanov­cima). U žiži je, ali njegov kolega sa crveno-bele klupe Milan Tomić ipak zaslužuje prednost.

Posle Podgorice, usledio je ubedljiv trijumf u “Pioniru” nad Cedevitom (94:79), drugim direktnim rivalom za Evroligu, a kako igra Crvena zvezda, teško će joj ko uzeti pol-poziciju za plej-of regionalno­g takmičenja.

Nebojša Čović je pogodio trenera. Ni lane nije promašio, što potvrđuje i broj evroligašk­ih pobeda, a da Feldin i Lesort nisu kiksnuli u „Morači“, druga bi se priča danas pisala. Tomić je doveo pojačanja po meri, a to je presudno, što po Budućnosti, Cedeviti, Partizanu ili lane Mornaru najbolje vidimo. Selektirao je iskusan, napadački potentan tim, kako spolja, tako u reketu, gde svi igraju i odbranu, pa nema potrebe nikoga da krije. Ako neko podbaci, tu je uvek nego drugi ko će preuzeti ulogu lidera na terenu. A izbor je dugačak i kvalitetan: Regland, Pereperogl­u, Faje, Cirbes... da ne nabrajamo više.

Uloge su podeljene na parketu, ali i u stafu, gde Gavrilović i Lukman potvrđuju svoj pedigre i sjajno se dopunjuju sa šefom Tomićem koji je uspostavio pravi i profesiona­lan odnos.

Zvezda može u četiri i u Evrokupu. Doskora je po-

TRINKIJERI, ZA RAZLIKU OD TOMIĆA, NIJE SELEKTIRAO EKIPU, TAKO DA MORA DA SE SNALAZI SA NASLEĐENIM

 ??  ?? trinkijeri savetuje pejdža u meču sa megom
trinkijeri savetuje pejdža u meču sa megom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia