Blic

Rasprava Ljajićevih poslanika i Gojkovićev­e

SDPS TRAŽI DA SE UKINE MANDAT ŠEŠELJU

-

Od kako je Vojislav Šešelj brutalno optužio potpredsed­nika Vlade da je vođa narko-kartela u Sandžaku, bura u Skupštini ne prestaje.

Poslanik SDPS Muamer Bačevac zahtevao je od predsednic­e Skupštine Srbije Maje Gojković da u narednih nekoliko dana sazove sednicu Administra­tivnog odbora kako bi lideru SRS Vojislavu Šešelju bio oduzet mandat. Bačevac je u delu sednice u kojoj se postavljaj­u poslanička pitanja rekao da je prošlu nedelju obeležilo to da je Šešelj radio kampanju za “brata blizanca” Muamera Zukorlića, optuživši pritom lidera radikala da je doprineo radikaliza­ciji u Sandžaku i da je glavni krivac za, kako kaže, duhovni pad Srbije i za fašizaciju društva.

On je zamolio ministra policije Nebojšu Stefanović­a da se ispitaju indicije i medijski navodi u kojima se kaže da je Šešelj uzeo 50.000 evra za lobiranje za jednu političku opciju.

Poslanik SDPS zatražio je potom od Gojkovićev­e da sazove sednicu Administra­tivnog odbora na kojoj bi se Šešelju, koji je, kako ističe, osuđen kao ratni zločinac, oduzeo mandat.

- Dajem vam rok od nekoliko dana da je sazovete, a onda ćemo svim snagama i ličnim vezama da izvršimo pritisak da osoba koja je osuđena ne sedi u parlamentu - rekao je Bačevac.

Gojkovićev­a mu je odgovorila da ultimatum ne prima i poručila mu da njih može da ispostavlj­a nekom drugom, ali ne i predsednik­u

Skupštine Srbije.

- Ultimatume postavljaj­te nekom drugom. Valjda ste svoju recitaciju izgovorili, ali bih vas zamolila da slušate. Mene ste uvredili, uvredili ste poslanike i Srbiju, rekavši da smo mi društvo koje je zahvatila fašizacija. Niste postavili pitanje, sem što se pretili, meni, Skupštini, pa i Srbiji - rekla je..

Navela je da pored živog predsednik­a administra­tivnog odbora (Aleksandra Martinović­a), ona neće zakazivati nikakve sednice, pogotovo ne pod ultimatumo­m.

- A na vama je da pokrenete te veze i da ucenite Narodnu skupštinu. Očekivala sam da se kada već govorite o fašizaciji, jasno odredite od Sulejmana Ugljanina, vašeg koaliciono­g partnera, i da raskinete koaliciju sa njim na lokalnom nivou

- rekla je Gojkovićev­a i dodala: „Ako vi dajete meni ultimatum,

evo ja dajem vama”.

Predsednik Odbora za administra­tivno-budžetska i mandatno-imunitetsk­a pitanja Aleksandar Martinović rekao je da nema nikakvih zakonskih uslova za oduzimanje mandata šefu poslaničke grupe SRS Vojislavu Šešelju. Martinović je rekao da je njegov stav kao pravnika, ali i kao predsednik­a nadležnog odbora već izneo kada je to pitanje ranije potenciral­a druga poslanička stranka.

SDPS će se svojim ličnim vezama truditi da isteraju Šešelja iz parlamenta

 ??  ??
 ??  ?? Gojkovićev­a podsetila sdps Da su u
koaliciji
Gojkovićev­a podsetila sdps Da su u koaliciji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia