Blic

Optužnica za Badžinog sina zbog pljačke nakita

SLUČAJ KRAĐE SATOVA IZ STANA SAŠE POPOVIĆA DOBIO EPILOG

- Bogosav

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv Vojislava Stojičića, sina ubijenog policijsko­g generala Radovana Stojičića Badže, saznaje „Blic”.

Stojičić se tereti za krivično delo teška krađa jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće vlasnika „Granda“Saše Popovića odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenje­m procenjeni na više od 100.000 evra. Ovom krađom, kako se navodi u optužnici, „mali Badža“je imao za cilj da sebi pribavi imovinsku korist koja prelazi 1.500.000 dinara.

Stojičić se tereti da je 8. marta, na neutvrđeno­m mestu u periodu između 19.30 i 21.15 sati preskočio ogradu visine oko dva i po metra i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića, koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Stojičić je u spavaćoj sobi Popovića iz ormara uzeo metalni sef u kojem je bio zlatni nakit.

Iz sefa je „mali Badža“ukrao burmu, minđuše sa briljantim­a, šest dukata, dvanaest deviznih kartica, pištolj i oružani list na ime Suzane Popović.

Pored toga, Stojičić je iz vitrine iz kuće Popovića ukrao i osam muških satova i jedan ženski sat. Upravo ključ od vitrine sa satovima koji su ukradeni odao je pljačkaša. Naime, kako je „Blic“pisao, na ključu vitrine otkriven

je DNK trag sina pokojnog policijsko­g generala Badže. Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojičića, a vlasnik „Granda“je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikac­iju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojičić je uhapšen 16. avgusta, nakon čega je saslušan u tužilaštvu. On je na saslušanju negirao pljačku Popovića, tvrdeći da mu je „sve namestila policija zbog oca“i da su mu

dokazi podmetnuti.

Nakon saslušanja njemu je određen pritvor u kojem se i dalje nalazi zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije nekoliko puta zbog istog dela osuđivan, ali i da je nezaposlen, bez redovnih izvora prihoda, te i da se izdržava privremeni­m i povremenim poslovima.

Tužilaštvo je i u optužnici predložilo da mu se pritvor produži po istom osnovu.b.

 ??  ?? u Pritvoru: vojislav Stojičić
u Pritvoru: vojislav Stojičić
 ??  ?? Saša Popović tvrdi da Su mu Satovi vredni 142.000 evra
Saša Popović tvrdi da Su mu Satovi vredni 142.000 evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia