Blic

Uhapšen bivši član zemunskog klana sa kokainom

- M. Brkić

Zadarska policija uhapsila je 53-godišnjeg Josipa Golomejića zvanog Šiptar, državljani­na Srbije i Hrvatske, koji je u Zadru u ponedeljak zatečen s više od 200 grama kokaina, preneli su hrvatski mediji.

Kako piše 24 sata.hr, Golomejić je uhapšen u ponedeljak, kada je policija u njegovom “audiju A8” hrvatskih registarsk­ih oznaka pronašla veću svotu novca. Srpska policija još nema saznanja o njegovom hapšenju.

Kako je saopštila hrvatska policija, kod njega je pronađena velika svota novca, zbog čega su posumnjali da se bavi kriminalni­m poslovima. Nakon toga policija je pretresla njegov stan, i u njemu su pronađena 232 grama kokaina spakovanog u kesice od po 20, 30 i 50 grama.

Pronađeno je i oružje, kao i 100 komada municije, kao i mobilni telefoni za zaštićenu komunikaci­ju kakve koriste kriminalci.

Kako prenose hrvatski mediji, Šiptar je inače bivši član nekadašnje­g zemunskog klana. Kada ga je policija legitimisa­la i istražila, utvrdila je da je reč o nekadašnje­m pripadniku zemunskog klana koji je 1998. godine ubio policajca u Srbiji, zbog čega je posle odležao zatvorsku kaznu od 15 godina. On, međutim, nije procesuira­n u postupcima koji su se vodili protiv pripadnika Zemunskog klana.

On je pre tri godine izašao iz zatvora, a od 2016. godine živi u Privlaci u Hrvatskoj i poseduje i srpsko i hrvatsko državljans­tvo.

Pronađena droga navodno je bila namenjena zadarskom području, a na uličnom tržištu njena vrednost iznosi više od 30.000 evra. Njemu je nakon hapšena određen pritvor.

 ??  ?? Priveden u zadru: josip golomejić
Priveden u zadru: josip golomejić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia