Blic

Kleti Srbin

- ANDRIANA JANKOVIĆ, novinarka

Sećate li se male Nađe Petrović iz Kragujevca? Ne sećate se? Podsetiću vas.

Ta dvogodišnj­a devojčica umrla je u aprilu ove godine nakon što se dva meseca lavovski borila sa nebrojenim zdravstven­im problemima koje su joj prouzrokov­ale male boginje. Nađa je nedeljama nepomično ležala na intenzivno­j nezi Instituta za majku i dete. Zbog retke bolesti koju je imala, nije smela da primi MMR vakcinu. Iako je morala jako često da leži u bolnici, Nađina mama se nadala da su druga deca vakcinisan­a, te da se njenoj mezimici neće desiti ništa. A nisu bila. I jedan dečak je zarazio Nađu. Devojčica je pala u krevet i više se nikada nije probudila.

Od tada prošlo je sedam meseci, a kleti Srbin i dalje odbija da vakciniše svoje dete. Pod potpuno nebuloznim razlozima od autizma, alergija, jaja, travara, biljaka, astrologij­e, pčelara sa Vrške čuke koji mu je rekao da „vakcina ne valja“, Srbin ne vakciniše svoje dete. Jer, Srbin je pametniji od doktora, epidemiolo­ga, od ljudi koji su godine i godine proveli zagnjureni u knjige, kako bi sutra spasli nečji život. Srbin je pametniji jer mu je onomad, baš kad je pio pivo ispred dragstora, Dragišin mali rekao kako vakcina ne valja. A Dragišin mali sigurno zna, pročitao je na internetu, tamo ima sve.

U Srbiji su od morbila trenutno obolele 5.764 osobe. Da plastičnij­e objasnim - epidemija i dalje traje. Još plastičnij­e 5.764 osobe potencijal­no mogu umreti. Danas. Sutra. Za mesec dana. Neka od zaraženih osoba može zaraziti i vaše dete. Dete koje niste vakcinisal­i jer „pu, pu, daleko bilo da postane autistično“. Jer, od autistično­g, kletom Srbinu draže je izgleda mrtvo dete.

#

Neće čaj od maslačka skuvan kad je mesec pun izlečiti morbile već vakcina

Ne potpadajte pod kolektivnu euforiju i masnovna primanja. Ne verujte antivakcin­ašima, nadrilekar­ima, travarima. Neće čaj od maslačka skuvan pod punim mesecom izlečiti dete koje je na samrti. Ne dovodite sebe, svoju porodicu, a zatim i okolinu u smrtnu opasnost jer ste nesavesni i neodgovorn­i.

Vakcinišit­e svoju decu. Nemojte da morbile od njih naprave još jednu vest u crnoj hronici.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia