Blic

DARKO ŠTO PRE MORA DA STANE NA NOGE

OPORAVAK DARKA LAZIĆA će MORATI DA BUDE POSTEPEN Pevač Darko Lazić proveo je mirnu noć u KBC „Zemun“posle operacije butne kosti i ugradnje proteze u kuk. Darka su juče rano ujutru, pre vizite, posetili roditelji i verenica Marina.

- adelarda Popović

Oni su uspeli su na kratko da vide pevača, koji danas trpi jake bolove posle operacije.

- Darko je tokom noći bio pod lekovima protiv bolova, pa je noć prošla mirno. Potpuno uobičajena postoperat­ivna noć - otkriva za “Blic” izvor iz bolnice. Kako nezvanično saznajemo, porodica Lazić insistiral­a je da direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” Zoran Baščarševi­ć sa svojim timom operiše Lazića.

- KBC „Zemun“ima svoj kadar i rade operacije kakva je bila Darkova, ali njegova porodica je želela da doktori sa “Banjice” dođu i operišu ga - rekao nam je jedan od doktora iz IOHBB. Kako dalje saznajemo, pevačev oporavak će nakon hirurških zahvata trajati najmanje pola godine, a u bolnici će zbog opšteg stanja i pojačanih rizika morati da ostane još najmanje mesec dana.

- Zbog mogućih komplikaci­ja čovek sa povredama kakve su Darkove mora biti pod konstantni­m lekarskim nadzorom najmanje mesec dana. Nakon operacije njemu je promenjen položaj tela i uzglavlje kreveta je uzdignito kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u plućima. Uz ovaj rizik njemu preti i embolija, začepljenj­e arterije ugruškom, i tromboza, te mora da prima pojačanu terapiju antikoagul­ansima - objasnio je jedan od doktora za “Blic”.

Pevač će u najkraćem roku dobiti pomagala, štake ili šetalicu, jer je obavezan stojeći položaj i šetnja u prihvatlji­voj meri.

- On već narednih dana mora da ustane i šeta. Zbog polomljeni­h rebara i kompletne njegove situacije oporavak i prohodavan­je moraju biti postepeni. Svi oko njega i on sam trebalo bi da budu vrlo strpljivi.

Podsetimo, Darko Lazić doživeo je saobraćajn­u nezgodu 23. oktobra u ranim jutarnjim satima, kada se četiri puta prevrnuo kolima i završio u livadi pored puta. Tome je prethodilo kočenje zbog kog je policija utvrdila da nije zaspao za volanom već da je vozio brzinom 150 kilometara na sat. Pevač je tri sata posle nesreće imao više od 1.39 promila alkohola u krvi. Zadobio je teške telesne povrede. Polomljena mu je jagodica, devet rebara, butna kost, i to na mestu gde ulazi u karlicu, a zadobio je i hematom na glavi.

Darko je prvi put operisan dva dana nakon udesa, 25. oktobra, kada mu je izvađena slezina i zaustavlje­no unutrašnje krvarenje. U nedelju uveče mu je ustanovlje­no unutrašnje krvarenje zbog čega su mu hirurzi hitno punktirali plućno tkivo, a izvučeno je čak dve litre krvi. Treću intervenci­ju je Darko imao u sredu, kada su mu operisali butnu kost i ugradili protezu u kuk.

 ??  ?? ZBOG MOGUĆIH KOMPLIKACI­JA DARKO će BITI POD LEKARSKIM NADZOROM NAJMANJE MESEC DANA nakon operacije laziću je Promenjen Položaj tela i uzglavlje kreveta je uzdignito kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u Plućima
ZBOG MOGUĆIH KOMPLIKACI­JA DARKO će BITI POD LEKARSKIM NADZOROM NAJMANJE MESEC DANA nakon operacije laziću je Promenjen Položaj tela i uzglavlje kreveta je uzdignito kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u Plućima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia