Blic

Vaterpolo: Rađen doveo Milanovića u svoj klub

- Lj. Tozev

Nikola Rađen angažovao je vaterpolo legendu Igora Milanovića za koordinato­ra u svom klubu “Wind sport”, koji je krajem avgusta otvorio u Pančevu.

Budući da će slavni vaterpolis­ta do maja biti odsutan iz Srbije dok mu ne istekne ugovor sa Dinamom iz Moskve, on je upravo zbog toga doveo pojačanje i sklopio posao sa nekadašnji­m trenerom Partizana. Šampionski­m veštinama, koje je Milanović preneo na Rađena, u narednom periodu naučiće i mlade polaznike kluba, te će bogatim iskustvom podići nivo vaterpola u gradu na Tamišu. Milanović je u nedelju imao prvi trening na gradskom bazenu, gde su posvećenos­t, stručnost i ozbiljnost bili prisutni u svakom trenutku.

Prema njegovim rečima, ne postoji prepreka da od mališana napravi buduće šampione.

- Već dve godine sarađujemo kroz kamp “Number one”, koji je Nikola osnovao u Vrnjačkoj Banji i drago mi je što sam od početka deo tog projekta. Ovog leta smo došli na ideju o formiranju kluba, pa se sada i razvila. U nedelju sam prvi put došao operativno i praktično da pokušam da dam doprinos u stručnom delu “Wind sporta”, koji je sada i zvanično dobio fizionomij­u, boravište i početni put u svom razvitku. Trebaće vremena da prođu svi procesi sazrevanja i razvijanja, i mislim da ću moći da pomognem u kreiranju te prve strukture kroz rad sa mlađima i starijima, kao i obukom trenera i pomaganjem klubu u svakom segmentu. S Rađenom sam u fenomenaln­im odnosima, on je moj sin - rekao je svetski šampion.

Iako Rađen nije bio u prilici da prisustvuj­e treningu, interesant­no je da je on sve vreme pratio preko kamere.

- Posle dve godine boravka na kampu kao jednog od glavnih gostiju i najvažniji­h trenera, došlo je i do ove saradnje da on bude deo „Winda“i da prisustvom, identiteto­m i znanjem doprinese adaptaciju dece, trenera i svega onoga što je potrebno da bi klub šampionsku nameru sproveo u delo. Igora znam od 17. godine, kada sam došao u Partizan, i mogu reći da je on bio moj trener i da smo sarađivali i osvojili mnogo trofeja. Ogroman u svetu vaterpola i javnosti, čovek koji je primljen u Kuću slavnih bukvalno je doveden da bude deo našeg kluba i još jednom smo dokazali s kojim trenerima i ljudima radimo - izjavio je Rađen.

 ??  ?? igor milanović je došao u pančevo da pomogne
igor milanović je došao u pančevo da pomogne

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia