Blic

Miličina priča koja vraća veru u ljude

- DUNJA ĐORĐEVIĆ novinar zabave

Kada je pevačica Milica Pavlović rešila da pomogne baka Smilji iz Brusa koja nema novca za hranu i lekove, a živi u poluizgore­loj kući, time nije samo usrećila jednu sedamdeset­petogodišn­ju ženu, već je uspela da povrati veru u ljudskost. Svedoci smo mnogih teških sudbina, ali neretko zbog svojih problema nemamo vremena da se osvrnemo i na one kojima je pomoć preko potreba. Da lične potrebe treba da ostavimo po strani zarad većeg dobra, Milica je pokazala kada je samoinicij­ativno posetila baka Smilju i pomogla joj finansijsk­i. Poznata kao neko ko pomaže mnogima i učestvuje u mnogim humanitarn­im akcijama, Milica je, dok je bila u Blacu, obišla još nekoliko porodica kojima je potrebna pomoć, a njen primer ne treba da sledi ne samo estrada, već i svi mi.

Pojedine poznate ličnosti neretko znaju da učestvuju u humanitarn­im akcijama, da pozivaju druge da pomognu i same izdvoje novac za nekoga kome je pomoć potrebna. Ipak se svi mi najčešće osvrnemo na problem nekog drugog ukoliko je to neko koga poznajemo, a šta je sa onima koje nikad nismo i nećemo sresti, a jednako su im potresne i teške životne priče? Nekad je dovoljno da samo okrenemo glavu i pažljivije osmotrimo svet oko sebe. Svratite do komšinice pitajte da li joj nešto treba, nahranite i udomite napuštenu macu ili kucu, kupite hranu beskućniku. Krenimo od malih stvari, da bismo sutra činili one velike.

Neka Miličina priča bude podsticaj, da ovakve stvari postanu svakodnevi­ca, a ne retkost. Nekim ljudima nije preko potreban novac, često je dovoljan simboličan gest, lepa reč ili topli zagrljaj, a nakon toga nećete samo pomoći toj osobi, pomoći ćete i sebi da budete bolji čovek. Zato hajde da više ne žmurimo na one kojima naše malo znači puno, koliko god da je ta fraza postala danas izlizana. I dalje deluje, probajte i brzo ćete se uveriti.

Da lične potrebe treba da ostavimo po strani zarad većeg dobra, Milica Pavlović je pokazala kada je samoinicij­ativno pomogla baka Smilji

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia