Blic

Hari, prijatelju, gde si pošao, to je Matić!

Leo Mesi naredio da se zakopaju ratne sekire

- ALEKSANDAR PIJEVAC

ČELSI JE U polufinalu FA kupa pobedio Mančester junajted sa 3:1, a jedan od najzapažen­ijih po glupostima napravljen­im te večeri na terenu bio je Hari Megvajer. Štoper Mančestera, jedan od najskuplji­h na svetu, napravio je toliko grešaka da fudbalski svet samo o njima priča. Vidi se da duga pauza koju su imali fudbaleri nije prijala Megvajeru, pa se na terenu ponašao kao rekreativa­c, a ne kao neko ko vredi milione. Bio je defanzivac „crvenih đavola” kriv za jedan gol Čelsija, ali snimak u kojem se vidi kako dribla svog igrača Nemanju Matića obišao je svet.

Megvajer je primio loptu i kao dete počeo da dribla saigrača koji je u trenutku bio zbunjen i kao da je pitao: „Šta radi ovaj čovek?”.

Ništa manje kritika nije dobio ni golman David de Hea, koji je branio kao da se polufinale igralo u školskom dvorištu. Očigledno je španski čuver mreže glavom na odmoru, a mnogi smatraju da je došao trenutak da mu se na “Old Trafordu” zahvale i dovedu nekog kome je više stalo do kluba koji još nije obezbedio mesto u Ligi šampiona.

nKako ćemo da slavimo u Evropi kada nismo uspeli da osvojimo Primeru, upitao se Argentinac, koji zna da je ostala još jedna šansa da se spase sezona.

Leo Mesi je odigrao novu rekordnu sezonu, ali Argentinac nažalost nema po čemu lepom da pamti sezonu 2019/20. Mada, nije sve gotovo - Barseloni je ostao još jedan pokušaj, Liga šampiona.

Španski mediji prenose da je as Barselone posle meča sa Alavesom (5:0), kojim je završeno takmičenje u Primeri, okupio sve “zaintereso­vane strane” u klubu i naredio da se zakopa ratna sekira. Mesi je za narednih mesec dana arhivirao svoj sukob sa trenerom Kikeom Setijenom, kome je predstavio plan - trofej u Ligi šampiona ili iskusni stručnjak nema potrebe da se iz Lisabona vraća u Barselonu.

Najbolji strelac Primere nije hteo da potvrdi da se sastanak stvarno održao, ali je prokomenta­risao sezonu...

- Nije se završila kao što smo očekivali. Bili smo slab tim, tim koji je svako sa malo entuzijazm­a i volje mogao da pobedi. Prosipali smo bodove gde god smo stigli i igrali loše, neuverljiv­o i sa dosta padova. Moramo da budemo kritični prema sebi, prvo mi fudbaleri, a onda i svi u klubu. Mi smo Barselona i moramo svakoga da pobedimo - ljut je bio Mesi.

Barsa je u nastavku sezone osvojila 24 od maksimalna 33 boda, dok ih je Real sakupio 31 za prvu titulu posle trogodišnj­e pauze. Mesi je upisao 25 golova i sa 21 asistencij­om je postao novi rekorder španske elitne lige. Za jednu asistencij­u je pobedio legendarno­g Ćavija. To znači da je učestvovao u postizanju 54 odsto golova katalonsko­g kluba u sezoni.

Mesi je često kritikovao trenera Setijena, ali se nije slagao ni sa saigračima, za koje je smatrao da se ne bore koliko je trebalo. Zato insistira da se pod hitno popravi situacija jer je do revanša sa Napolijem (prvi meč 1:1) ostalo 18 dana.

- Već sam i ranije rekao da sa ovakvom igrom ne možemo da eliminišem­o Napoli. Nismo osvojili Primeru, pa kako mislite da ćemo da uzmemo Ligu šampiona? Stvari moraju da se promene, i to brzo - jasan je bio Leo Mesi.

Trener Setijen kaže da u svakoj sredini postoje situacije kada nekome nešto ne odgovara. Međutim, on kao da je zaboravio da u timu ima Mesija koji sigurno u 33. godini ne želi da krene ispočetka.

- Istina je da nikoga nećemo uspeti da pobedimo ako ponovimo igre iz nekih mečeva. Bilo je problema i to je svima jasno. Nema potrebe da se bilo šta krije. Dobra strana je da toliko toga možemo da unapredimo i možemo da osvojimo Ligu šampiona. Samo je potrebno da verujemo u sebe - dodao je Setijen.

golova i rekordnu 21 asistencij­u zabeležio je sjajni Leo Mesi ove sezone u Primeri

Mesi kaže da Barselona u ovakvom stanju ne može da eliminiše Napoli i da je potrebno da se svi u klubu trgnu

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? megvajer je doživeo košmar protiv čelsija
megvajer je doživeo košmar protiv čelsija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia