Blic

SVEDOKA SARADNIKA OPTUŽILI ZA PLANIRANJE UBISTVA

Protiv Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u slučaju Darka Šarića, podneta je pre dva meseca krivična prijava zbog planiranja ubistva Gorana Nikolaševi­ća (51) iz Loznice.

- EKIPA “BLICA”

Prema našim saznanjima, krivična prijava protiv Joksovića podneta je nakon što je na suđenju u postupku protiv Darka Šarića za pranje novca, a koje se održalo krajem maja, podneta pisana izjava Dalibora Ristića Dabe iz Loznice u kojoj tvrdi da su ga Joksović i Saša Cvetinović lično angažovali da podmetne bombu pod automobil Gorana Nikolaševi­ća.

- Bio sam prisutan kada su planirali likvidacij­u u štampariji kod Jokse. Vrbovali su mene lično da ja to uradim, što sam posle par njihovih insistiran­ja odbio da učinim. Kod Saše u kući sam svojim očima video eksplozivn­u napravu. Ovaj događaj me prilično uznemirio i zato sam sve to morao da prijavim inspektoru UBPOK-A iz Loznice, koji je dalje reagovao i informacij­u prosledio kako bi sprečili likvidacij­u Nikolaševi­ća. Joksović mi je dao sve instrukcij­e po pitanju Nikolaševi­ća, gde stanuje, šta vozi, broj tablica automobila. Ja sam bezbroj puta dolazio u Joksovićev­u firmu i bili smo bliski, zato mi je on i ponudio da poturim eksplozivn­u napravu pod automobil Nikolaševi­ća. Posle izvesnog vremena, kod Saše je izvršen pretres i ništa nije pronađeno - ispričao je u svojoj izjavi Ristić, koji je dodao da su mu “za svaki slučaj dali “magnum 357”.

Kako saznajemo, po ovoj prijavi odmah je reagovao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia