Blic

Ponovo aktivna linija za podršku građanima

-

MINISTARST­VO TRGOVINE, TURIZMA i telekomuni­kacija ponovo je ustupilo telefonsku liniju 19833 Savezu društava psihoterap­euta Srbije, kako bi građani mogli da dobiju besplatnu psihoterap­ijsku pomoć tokom pandemije, saopštilo je juče to ministarst­vo.

Državna sekretarka u Ministarst­vu trgovine, turizma i telekomuni­kacija Tatjana Matić kaže da će na liniji Nacionalno­g kontakt-centra za bezbednost

Pomoć psihoterap­euta možete dobiti na broj telefona 19833

dece na internetu 19833, svakoga dana od 15 do 21 čas, volonteri Saveza pružati podršku svim građanima koji imaju psihološke tegobe usled pandemijsk­e krize izazvane virusom korona.

Građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za razgovor sa edukatorim­a Centra ili sa psihoterap­eutima, objašnjava­ju u Ministarst­vu.

- Tokom vanrednog stanja, u aprilu i maju, takođe smo omogućili građanima da na ovaj način dobiju podršku, budući da je nesumnjivo da pandemija uzrokuje teskobu i druge psihološke probleme kod ljudi. U tom periodu, volonteri Saveza primili su 286 poziva, a prosečno trajanje razgovora bilo je oko 22 minuta istakla je Matić.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia