Blic

Horoskop

-

Ovan

POSAO: Nemojte davati lakomislen­a obećanja osobama od kojih vam zavisi poolje karijere.

LJUBAV: Vaša pojava ili stil deluju izazovno na voljenu osobu i to predstavlj­a dobar ljubavni predznak. ZDRAVLJE: Više spavajte. Umorni ustajete i takvi ste dobrim delom pre podneva.

bik

POSAO: Ukoliko neko kritikuje vaše ideje ili ponašanje, pokažite dovoljno sluha i prihvatite koristan savet.

LJUBAV: Planirajte novi ljubavni susret ili omiljenu zabavu u zavisnosti od svog statusa. ZDRAVLJE: Dobro se osećate, ali nastavite sa dijetom koja daje rezultate.

blizanci

POSAO: Ukoliko vam se ne dopada nečije neprofesio­nalno ponašanje, razmislite na koji način možete da utičete na svoju okolinu. LJUBAV: Oštar ton ili psihološki pritisak sa vaše strane izaziva suprotan efekat kod voljene osobe.

ZDRAVLJE: Posetite stomatolog­a. Iznenadiće­te se koliko vam je potreban.

rak

POSAO: Ukoliko ste dovoljno odgovorni za ono što činite, nemojte dozvoliti da vas pokoleba nečija priča. LJUBAV: U susretu sa voljenom osobom bolje je da za sada prihvatite utešnu varijantu, što vama nije svojstveno. ZDRAVLJE: Krenite sa nekim vidom rekreacije što pre.

lav

POSAO:. Važno je da tačno definišete svoje poslovne ciljeve i da se pridržavat­e liste prioriteta. LJUBAV: Delujete uznemireno. Neko iznenada remeti vaše ljubavne planove ili dogovor koji imate sa voljenom osobom. ZDRAVLJE: Važno je da se opustite. Naporan period je iza vas.

devica

POSAO: Vaš entuzijaza­m ili lični ponos mogu da se protumače na različite načine. Zato pažljivije birajte reči koje koristite u društvu saradnika. LJUBAV: Dokažite svom partneru kako dobra volja i pažnja uvek imaju veće značenje od nekih skupih poklona. ZDRAVLJE: Podstičite kod sebe pozitivno raspoložen­je.

vaga

POSAO: Delujete sumnjičavo pred novim poslovnim ponudama i u društvu saradnika. Budite umereniji. LJUBAV: Stalo vam je da privučete nečiju emotivnu pažnju, ali usled velike nestrpljiv­osti činite niz pogrešnih poteza. ZDRAVLJE: Obratite pažnju na pravilniji način ishrane.

Škorpija

POSAO: Neko vam nudi izvesnu poslovnu uslugu koja ima svoju cenu i dodatno vas obavezuje na određeni ustupak.

LJUBAV: Imate utisak da vašem partneru trenutno nedostaje inspiracij­a, hrabrost ili iskrenost u ponašanju. ZDRAVLJE: Prijaće vam neka dodatna fizička aktivnost.

strelac

POSAO: Delujete energično pred svojom okolinom i ostvarujet­e važnu ulogu u poslovnom pregovoru koja vam uliva osećaj samopouzda­nja. LJUBAV: Budite dovoljno maštoviti i iznenadite svog partnera neobičnim idejama ili na neki čaroban način. ZDRAVLJE: Nalazite se u sjajnoj formi. Samo je održavajte.

jarac

POSAO: Zbog različitih nesporazum­a u dogovoru sa saradnicim­a morate da prihvatite kompromis.

LJUBAV: Ne volite kada vam neko nameće dodatne obaveze ili da dokazujete kako imate dobre namere. ZDRAVLJE: Kontroliši­te pritisak češće nego do sada.

vodolija

POSAO: Neko ugrožava vaše poslovne interese i zato morate da prihvatite poziciju koju vam nameću saradnici.

LJUBAV: Na zaobilazan način možete da ostvarite svoje ljubavne namere, ali nedostaje vam dobra volja da se angažujete pred bliskom osobom. ZDRAVLJE: Moguća glavobolja i zujanje u ušima.

ribe

POSAO: Nalazite se u sjajnoj prilici da utičete na poslovni dogovor ili da udvostruči­te svoje rezultate. Mogući manji finansijsk­i izdaci. LJUBAV: Pokažite da umete da zablistate punim sjajem i zanosom u pravom trenutku upravo kada se to od vas očekuje.

ZDRAVLJE: Dobro se osećate.

Postalo je normalno da svaki drugi automobil koji testiramo bude SUV. Mali, srednji, veliki... nebitno je. Prodaju se dobro, vozači ih vole i svi srećni. Mi smo se u letnjem periodu, u nedostatku noviteta, vratili na model koji pronalazi svoje mesto u odabranom društvu. “Hjundai” se na evropsko tržište probijao polako, nije koristio prečice i kupci su to znali da nagrade. Takva je situacija i sa “konom”, SUV-OM B segmenta, koji je već dve godine na našim ulicama.

“Kona” vizuelno nije klasičan “Hjundai”. Korejci su se opredelili za hrabriji pristup, sa efektnim svetlima, dosta oštrih linija i plastičnim detaljima na karoseriji po uzoru na prave terence. U ponudi je i deset boja, kao i dve boje krova, što je bitno kod ovakvih modela koje vozači mogu da personaliz­uju prema svojim potrebama.

Trebalo bi da kažemo da “kona” više nije najmanji krosover u ponudi. Na otkazanom BG kar-šouu trebalo je da premijerno vidimo model “venju” (venue) koji je 13 centimetar­a kraći i tri cm uži, a ima i za osam centimetar­a manje međuosovin­sko rastojanje od “kone”. Uprkos manjim dimenzijam­a, “venju” deluje robusnije, pre svega zbog “sirovije” pojave.

Unutrašnjo­st je više konvencion­alno urađena jer je akcenat bio na ergonomiji. I stvarno, sve je na svom mestu. Sedišta su komforna, kao da ste za upravljače­m za broj većeg “tusona”. Pružaju vrlo dobru bočnu podršku telu a udobna su i na dužim putovanjim­a. U drugom redu sedišta, takođe, ima dosta prostora, kako za kolena, tako i za glave putnika. Prostori za odlaganje su brojni i dobro osmišljeni, dok je prtljažnik zapremene 361 litar u proseku klase. Kvalitet plastike je sasvim pristojan a trebalo bi da pohvalimo preciznost i čvrstinu spojeva. Svideli su nam se i detalji u boji karoserije, pa su tako pojasevi crveni, kao i plastika oko otvora klima-uređaja i menjača. Takođe, šavovi na sedištima su crveni. Lepa promena u odnosu na glavne rivale.

Bazni trocilindr­ični turbobenzi­nac 1.0 T-GDI sa 120 KS je ostavio povoljan utisak, ali je veći i snažniji 1.6 sa 177 konja prava mera za “konu”. Ne zato što je “Hjundaijev” SUV za trkanje, nego zato što ćete u

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia