Blic

DINAMO IMENJAKU IZ MOSKVE PRODAO MORA ZA 10 MILIONA

-

Dinamo Zagreb prodao je vezistu Nikolu Mora za deset miliona evra. Imenjak Dinamo iz Moskve doveo je 22-godišnjeg defanzivno­g vezistu i to je deseti najveći transfer u istoriji kluba iz glavnog grada Hrvatske. Posao će biti ozvaničen do kraja nedelje, prenose hrvatski mediji. Nekadašnji pomoćnik Jirgena Klopa Željko Buvač radi u Dinamu kao sportski direktor. Fudbaler iz Splita je ove sezone odigrao 40 utakmica i postigao dva gola.

Navijači madridskog kluba očekuju da Belgijanac konačno zaigra kao nekad dok je bio član Čelsija.

MINUT PO MINUT, sat po sat, približava nam se dan D, odnosno povratak Lige šampiona. Pandemija korona virusa je prekinula elitno takmičenje tačno po sredini osmine finala. Atletiko, Lajpcig, Pari Sen Žermen i Atalanta su u poslednjem trenutku prošli dalje, dok ćemo u petak i subotu da dobijemo još četiri putnika za finalni turnir koji će se održati u Lisabonu.

Tačnije, tri, jer Bajern na svom terenu dočekuje Čelsi posle ubedljivih 3:0 u Londonu. Nemački prvak je praktično vizirao kartu za Portugal, ne samo zbog rezultata iz prvog meča već i zbog katastrofa­lno loše forme “plavaca”.

Prolaz se smeši i Barseloni koja na “Nou kampu” igra sa Napolijem a ima velikih 1:1 iz Italije. Situacija u katalonsko­m klubu još nije tip-top, posle predaje titule prvaka, ali se očekuje da će

Leo Mesi uspeti da povede saigrače na put za spasavanje sezone. Španski mediji prenose da su ratne sekire zakopane. Dokle će ostati pod zemljom... videćemo.

Za mnoge je i Mančester siti završio pola posla nakon pobede (2:1) u Madridu, ali to niko ne sme da kaže naglas kada je sa druge strane Real. „Kraljevi“su napravili čudo u Primeri i pokazali su da ih ne treba otpisivati pre vremena.

Trener Zinedin Zidan kaže da je ekipa dobro, a navijači

BRIHUEFA je odlučila da meč u Mančesteru vodi švajcarski arbitar Feliks Brih, kojeg smo dobro upamtili na SP u Rusiji 2018. najviše očekuju od Edena Azar. Tačno 100 miliona evra plaćeni Belgijanac je pokazao malo, najviše zato što je konstantno bio povređen. Onda i ne čudi što je odigrao 21 meč (16 u Primeri, pet u Ligi šampiona) i postigao jedan gol, manje i od Luke Jovića.

Azar ima problema sa desnim člankom, s čime su očigledno bili upoznati i rivali u Primeri. Belgijanac je za 1.086 minuta na terenu bio fauliran 50 puta, odnosno na svakih 21,72 minuta. Ispred njega je samo Rafinja iz Selte koji je obaran na 20,95 minuta.

U karijeri, odigrao je 18 mečeva protiv Mančester sitija i polovinu je izgubio, uz šest pobeda i samo četiri postignuta gola.

Azar neće biti potpuno spreman kada se prvi put bude vratio na Ostrvo, ali znaju da je i sa jednom nogom dovoljno opasan da promeni stvari na terenu.

Što se Jovića tiče, male su šanse da bude u startnoj postavi, iako su Realu potrebna dva gola u Mančesteru. Mediji na Iberijskom poluostrvu pišu da srpski fudbaler sigurno odlazi na pozajmicu, a ponovo je u prvi plan izašao Monako sa trenerom Nikom Kovačom. 

 ??  ?? vreme je da opravda stotku: eden azar
vreme je da opravda stotku: eden azar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia