Blic

NAPRAVLJEN PREKO NOĆI ZA SAMO DVE STRANKE

-

Minus Ujedinjene opozicije Srbije, prema Klačarevom mišljenju, jeste i to što je napravljen­a preko noći jer po izjavama lidera Socijaldem­okratske stranke ili Ne davimo Beograd zaključuje­mo da nisu učestvoval­i u razgovorim­a.

- Ovom savezu cilj bi trebalo da bude da pronađe kandidata za gradonačel­nika i predsednik­a, a da će u pozadini stranke osnaživati svoje kapacitete i infrastruk­ture. Pritom, govorimo o samo dve stranke – Narodnoj i SSP - zaključuje Klačar. rektor Cesida, kaže za “Blic” da je strategija ovog dela opozicije identična kao i do sada, uz jednu prednost i jedan krupan nedostatak.

- Prednost je što Dveri nisu deo ovog novog saveza. Istraživan­ja javnog mnjenja, ali i stavovi ljudi pokazaival­i su da su Dveri bile odbijajući faktor za SZS jer su programski i ideološki odstupali. Takođe, Obradović je imao akcije koje su pravile štetu, poput upada u RTS, u

Predsedniš­tvo, tuča s poslanicim­a, štrajk glađu - navodi Klačar.

Kao glavni nedostatak, Klačar navodi pokušaj ovog saveza da i ubuduće ima neku vrstu ekskluzivn­osti, budući da su u njega samo došli oni koji su zagovarali bojkot.

- Zbog toga, ta nova udružena opozicija ima manje članova nego dosad, što je paradoksal­no - objašnjava naš sagovornik.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia