Blic

Neprimeren­o je porediti žene i krave

-

PREDSEDNIC­A KOORDINACI­ONOG TELA za rodnu ravnopravn­ost Zorana Mihajlović ocenila je “neprimeren­im i uvredljivi­m” prilog u jutarnjem programu televizije sa nacionalno­m frekvencij­om u kojem se pravi paralela između trudnoće žena i oplodnje krava.

“Bez namere da komentariš­em proces osemenjava­nja krava, što je i bila tema TV priloga, ne mogu, a da kao žena ne osudim analogiju koju je autor ovog priloga napravio sa trudnoćom i reprodukci­jom kod žena”, navodi se u pisanoj izjavi Mihajlović­eve.

Ovo poređenje napravio je voditelj emisije “Dobra zemlja” na TV Hepi. On je detaljno opisao novu metodu koju koriste veterinari u oplodnji krava.

n- Za tri godine pruženo je više stotina hiljada elektronsk­ih usluga, a princip je bio ili da građani sami koriste elektronsk­e usluge putem interneta i mobilnog telefona, kao u slučaju evrtića, Portala lokalne poreske administra­cije ili Uverenja o (ne) kažnjavanj­u, ili da same institucij­e razmenjuju podatke po službenoj dužnosti, tako da građani ne moraju ništa da rade, kao u slučaju ebebe, automatske overe zdravstven­ih kartica ili eupisa u osnovne i srednje škole.

Po prvi put, u ovogodišnj­em izveštaju UN posvećenom eupravi, kao jedinstven­om globalnom izveštaju koji meri rezultate napretka u domenu e-uprava svih 193 država članica, Srbija se našla

Po prvi put, u ovogodišnj­em izveštaju UN posvećenom eupravi, Srbija se našla u prvoj grupi

u prvoj grupi. Ono što je ove godine novitet je da se po apsolutnoj vrednosti indeksa elektronsk­ih usluga (OSI) Srbija nalazi ispred 12 zemalja članica Evropske unije.

Podršku na ovom trogodišnj­em putu u razvoju euprave pružio nam je Fond za dobru upravu Vlade Velike Britanije.

Koliko je neplaniran­a situacija sa virusom

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia