Blic

Opet je Novak problem za igranje na US Openu

-

KAKO će SE održati teniski turniri na tlu SAD - još nije sasvim poznato. Tim povodom su u toku pregovori između organizato­ra “američke turneje”, na kojoj su ostali masters u Sinsinatij­u i US Open, te Asocijacij­a teniskih profesiona­laca (ATP) i najbolji igrači na planeti. A ti pregovori - nisu baš prijatni.

- Teniska asocijacij­a SAD, ATP i najbolji svetski igrači održali su jedan neprijatan sastanak, prenosi “Avaz” pisanje španske “Marke” koja ističe da je “Novak Đoković kolovođa pobunjenik­a”.

A u čemu je zapravo problem?

Najbolji teniser sveta je, prema pomenutom španskom listu, predvodio pregovore u ime igrača i to oko uslova pod kojima će se igrati pomenuti turniri. Teniseri, naime, zahtevaju da se ukine karantin od 15 dana po povratku iz SAD. Činilo se da će se to lako rešiti, međutim - nije baš tako.

Đoković je potom, piše “Marka”, objasnio da ukoliko se karantin ne ukine - nijedan igrač iz top 20 neće ići u SAD na ove turnire. Drugi problem koji su igrači istakli je da mora već sada da se odredi da ako bilo koji član nečijeg tima bude zaražen novim korona virusom, teniser mora da napusti nadmetanje.

Od US Opena su, podsetimo, već odustali neki od vrhunskih igrača, kao što su Rafael Nadal, Nik Kirjos i Stan Vavrinka. n

 ??  ?? đoković traži od organizato­ra US opena da Se Ukine karantin
đoković traži od organizato­ra US opena da Se Ukine karantin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia