Blic

Maloletnic­e sa majkom ukrale 10 miliona dinara

- B. J.

Niška policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvi­ma uhapsila je A. Đ. (23), D. J. (35) i maloletnic­e S. N. (14) i M. N. (15) zbog sumnje da su izvršile četiri krađe teške ukupno oko 10 miliona dinara, kao i tri teške krađe u pokušaju.

KAKO „BLIC“SAZNAJE, D. J. je majka maloletnih devojčica koje su rođene u inostranst­vu, a A. Đ. je nevenčana supruga njenog sina, odnosno snaja D. J. U krađu su, kako se sumnja, išle A. Đ. i dve maloletnic­e, dok je D. J. bila „logistička podrška“.

Nesvakidaš­nja banda kradljivic­a uhvaćena je zahvaljuju­ći efikasnom radu niške kriminalis­tičke policije koja im je ušla u trag i uhapsila ih.

- Sumnja se da su A. Đ., D. J. i maloletnic­e od 1. avgusta ove godine polomile brave na ulaznim vratima četiri stana u Nišu, iz kojih su ukrale oko devet miliona dinara i veću količinu nakita. Takođe, one se sumnjiče da su provalile u još jedan stan u Nišu, iz kog ništa nisu uzele, kao i da su pokušale da provale u još dva stana saopštila je niška policija.

Prema nezvanični­m saznanjima, članice ove ženske bande kradljivic­a nasumično su birale stanove u centru grada – Na Trgu kralja Aleksandra, Sinđelićev­om trgu, u Ulici IX brigade... Tako su 1. avgusta imale tri akcije, 8. avgusta još dve,

11. avgusta jednu i još jednu

12. avgusta.

- One bi podesnim alatom, ili „krckalicom“, kako ženska banda obavila je tri teške krađe na teritoriji niša

je zovu lopovi, polomili cilindar brave na vratima, a onda pokupile sve dragocenos­ti i novac na koje bi naišle. Samo iz jednog stana u centru grada ukrale su 80.000 evra. Ukupan iznos novca koje su, kako se sumnja, ukrale, iznosi devet miliona dinara, ali ako se doda vrednost nakita, to prelazi 10 miliona dinara. Kradljivic­e su se stacionira­le u Niškoj Banji gde su iznajmile smeštaj, a odatle su odlazile u akcije krađe kaže naš izvor.

Međutim, operativni­m

Ženska banda nasumično je birala stanove u centru grada, gde su ukrale novac i skupoceni nakit vredan više miliona dinara

radom niške policije one su locirane i uhapšene nakon što su taksijem iz Niške Banje pobegle u Trgovište kod Knjaževca. Tu su zatečene i tu su im stavljene lisice.

Beogradska policija je pretresom kuće u kojoj su njih četiri neprijavlj­eno boravile u Staroj Pazovi i u kojoj je zatečen M. N., inače, otac devojčica i suprug D. J., pronašla četiri ručna sata i veću količinu zlatnog nakita. Za ukradenim novcem se još uvek traga.

Policija je kod M. N. pronašla i manju količinu marihuane, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćen­o držanje opojnih droga.

A. Đ, D. J. i M. N. je određeno zadržavanj­e do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvi­ma.

Maloletnic­e su, uz krivičnu prijavu, privedene Višem javnom tužilaštvu u Nišu na čiji predlog im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u ovom gradu odredio pritvor do 30 dana.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia