Опрости му, зна шта ради

Nin - - У ФОКУСУ - Д. Н.

Некоме је можда деловало неуверљиво иступање председника Александра Вучића поводом хапшења Марка Ђурића у Косовској Митровици. Патријарху Иринеју је пак то (поново) заличило на „јуначку борбу за наш народ, и нашу државу на КиМ“. Оно што се другом чинило као ударање главом у бетон, поглавара СПЦ је убедило да Вучић тачно „зна шта ради“у својим „лавовским“напорима. Бити на Вучићевом месту данас, незамисливо је тешко, додао је Иринеј.

Обашка што одговорност председник сам тражи непрекидним потврђивањем на изборима, право је питање шта је ту „лавовско“, „јуначко“код обе наше главе, и световне и духовне. Па патријарх заступа промену назива СПЦ и везу са Пећком патријаршијом, ал’ би да настави да столује из Београда. Вучић врло спорадично сврати на Косово, да осоколи народ (п)разним обећањима.

Природна је спрега између ова два лидера и борба за наталитет, оличена често и увредама по жене. Првог, да су „дужне да рађају“, а другог да се трудноћом „извлаче од посла“, што је ублажио (срамним) финансијским подстицајем.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.