Мале игре око „Константина Великог“

Скривање уговора о концесији београдског аеродрома, уз одлуку градских челника Ниша да држави поклоне тамошњи аеродром, подстиче сумњу да је намера да се учини концесионару, а на штету и Ниша и Србије

Nin - - У ФОКУСУ - Петрица Ђаковић

Шта се то променило за последњих 20 дана, када је током Ваздухопловног самита земаља југоисточне Европе констатовано да су мали аеродроми будућност авио-превоза, да градска власт Ниша олако пристане да Аеродром „Константин Велики“, без икакве накнаде уступи држави Србији? Осим можда чињенице да се ова намера нишких власти временски поклапа са недавно потписаним уговором о концесији Аеродрома „Никола Тесла“у Београду између француске компаније Ванси, будућег концесионара и Владе Србије.

Управо због концесије, чији се детаљи брижљиво скривају од самог почетка, али и реченице коју је својевремено изговорио председник Србије Вучић, како је „са Вансијем испреговарано да остали аеродроми у земљи, Ниш, Поникве и Морава могу порасти само до милион путника у наредних 12 година“, јавност сумња да се иза одлуке о подржављењу аеродрома у Нишу крију намере да се удовољи концесионару. Јер ко ће то боље урадити, од Владе која се намерачила да овај аеродром добије у своје руке.

Одлука да се аеродром, кроз који је пре само четири године прошло 1.335 путника за целих 12 месеци, а током прошле године чак 331.582, преда држави толико је разбеснела Нишлије, да су на улици дочекали Зорану Михајловић, министарку саобраћаја и инфраструктуре. Баш у дану када се овај број НИН-а приводи штампи, поменута министарка обишла је градску власт Ниша, од које намерава да ускоро преузме тамошњи аеродром. Наводно, због чињенице да је Ниш град са дефицитом у градској каси и у немогућности да

надаље финансира свој аеродром, који ове године очекује можда и пола милиона путника. Ако се зна да држава и овако буџетску резерву користи како би помагала локалне самоуправе, па је најновији пример била организација спортског такмичења у престоници, логично је питати се због чега и немоћном Нишу није на неки сличан начин помогла да развија Аеродром „Константин Велики“, ако то није кадар сам да уради. Није ли свеједно у чијем је он формалном власништву, ако се иза одлуке о подржављењу крије само добродушност државе да не дозволи да због недовољно инвестиција овај аеродром пропадне?

Златко Минић, сарадник организације Транспарентност Србија први је упозорио на повезивање концесије београдског аеродрома са преузимањем нишког. То је још један разлог да држава објави уговор о концесији и јавност сазна да ли су спекулације о намерама да се удовољи концесионару тако што ће се држати под контролом његова конкуренција, тачне или не. Подсећајући на Вучићеву опаску о договору са Вансијем, Минић каже да тада није одговорено да ли сваки од ова три аеродрома има право на милионе путника и да ли је то годишњи лимит или укупни за 12 година.

Занимљиво је да је градско веће Ниша крајем јануара усвојило Дугороч- ни план пословне стратегије Јавног предузећа аеродрома Ниш од 2017. до 2027. и у њему се нигде не помиње намера да се овај аеродром преда држави, због чега Национална коалиција за децентрализацију захтева ових дана оставке градоначелника и чланова градског већа у Нишу. Бесне Нишлије предлажу својим властима да након одлуке о поклањању аеродрома из непознатих разлога, и Нишку тврђаву преименују у Калемегдан, Нишаву у Саву, а споменик Три песнице са Бубња пренесу у Бубањ поток.

Из Немањине 11 пак одговарају да нико не намерава да упрти Аеродром „Константин Велики“и донесе у Београд, али истовремено не дају ни довољно убедљиво објашњење због чега је овој авио-луци неопходно да буде у државним рукама да би се надаље развијала. Као ни шта ће бити са осталим аеродромима у Србији, попут оног Лађевци или Морава, како се званично зове, као и аеродромом Поникве у западној Србији. Хоће ли се од њиховог развоја сада одустати, док ће се развој Нишког сузбијати, примера ради, високим таксама, како се концесионару, који долази са Запада и слободног тржишта, не би правила замарајућа конкуренција.

И како се то уклапа са чувеном реченицом да је од државног монопола, гори једино приватни?

Бесне Нишлије предлажу градским властима да након одлуке о поклањању аеродрома и Нишку тврђаву преименују у Калемегдан, а Нишаву у Саву

Нејасне намере: Да ли се иза одлуке државе о преузимању аеродрома крије намера да се концесионарима обезбеди повлашћен положај

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.