ПОКРЕЋЕ РОБУ, ЉУДЕ И КРЕАТИВНОСТ

ДРАГАН СИМОВИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР GEBRÜDER WEISS СРБИЈА И САВЕТНИК ПРВОГ ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

Nin - - Бизнис Клуб -

Прича о компанији Gebrüder Weiss Србија почиње годинама пре оснивања, док је њен садашњи директор Драган Симовић радио у државној транспортној компанији Југ eкспрес, када му је пришао непознат човек и на немачком језику од њега тражио помоћ. Наиме, један од његових камиона слетео је с пута, роба се расула, а возач смештен у болницу. Пуна три дана Симовић му је помагао око претовара робе, царине, проблема са казнама, судом, болницом... Када је проблем био решен, Немац је питао колико све то кошта, а Симовић је одговорио: „Ми у Србији помажемо људима у невољи, али то никада не наплаћујемо.“Непосредно након тога почео је рат у окружењу, уведене су санкције и дошло је време тешко за живот и пословање у Србији. После десетак година, Немац је понудио Симовићу да заједно отворе шпедитерску фирму. Тако је, у породичној гаражи у Лесковцу, 2000. године настала фирма Eurocargo. Полако али сигурно, кадровски и технички је јачала тако да је ускоро у области логистике постала веома привлачна за највеће светске компаније. Из приватних разлога, немачки партнер 2009. године више није могао да се бави послом, па су одлучили да своју фирму продају чувеној светској компанији Gebrüder Weiss. Тако је у Србију стигло најстарије транспортно и логистичко европско предузеће. О почецима пословања Gebrüder Weiss-а у Србији, за НИН Симовић каже:

„Након продаје Eurocarga остао сам да радим у тој фирми као генерални директор. Морам признати, било ми је далеко лакше да радим у фирми чији нисам власник, јер су оптерећења и притисци неупоредиво мањи, а подршка тако моћне корпоративне мреже непроцењива. Након продаје, ново седиште GW је отворено у Београду. Сви запослени у старој фирми, који су хтели да пређу у Београд и наставе да раде у новој фирми, добили су кредите и купили станове у Београду. Фирма им је платила учешће за кредит, помогла да га добију, а због повећања плате могли су без проблема и да отплаћују рате за стан. У фирми чак ради и неколико брачних парова, што довољно говори о томе колико су мотивисани да свој успех вежу за успех компаније. Тако је Gebrüder Weiss у Србији, од самог по- четка, пре свега захваљујући људима па тек онда осталим предностима, почео снажно да развија пословање“.

Од када и где све послује Gebrüder Weiss, и које резултате је до сада постигао у Србији?

Gebrüder Weiss је једна од најстаријих фирми у Европи, основана пре више од пола миленијума. Посао се преноси у породици Weiss са колена на колено већ генерацијама, и по неким информацијама они су још коњима преносили пошту преко Алпа из Брегенца у Милано и назад, а касније почели да раде кочијама. Од познатих људи који су користили њихове услуге, помиње се највећи немачки песник свих времена Гете, о чему постоје и писани трагови.

Процес рада у фирми је веома динамичан и брз, одлуке између филијала и централе доносе се углавном након само једног телефонског разговора. Када су по други пут инвестирали у Србији, после саме куповине фирме, одлука о инвестицији вредности осам милиона евра донета је након само три телефонска разговора.

Gebrüder Weiss има 7.500 радника у целом свету, са годишњим обртом од милијарду и 600 милиона евра, док је остварена добит у висини од 50 до 60 милиона евра. У Србији има око 300 запослених. Већина послова, око 99 одсто, су послови за мултинационалне компаније које долазе и улажу у Србију и отварају своје производне погоне. Потребан им је поуздан сарадник када је у питању логистика и ту је GW пронашао своје место на нашем тржишту. Међу већим комитентима са којима GW сарађује су Henkel Крушевац, Ball Packaging Београд, Panasonic Lightning Devices Свилајнац, Falke Лесковац... Целокупни извоз Фолксвагена из Србије радимо ми, односно - све производе који се у Србији производе за Фолксваген до њихових производних погона превозе наша возила. Један од већих партнера нам је и железара Hesteel, за коју смо прошле године пребацили око 2,3 милиона тона робе из Луке Смедерево за железару. За све те послове смо, наравно, и технички и кадровски веома добро опремљени. Након продаје Eurocarga, фирма је на тржишту Србије расла и од 2009. године са почетних 10 милион евра обрта, дошла на 38 милиона евра. У фирму се константно улаже и улагаће се, капацитети се шире. Већ смо купили земљиште на којем ће се ти логистички капацитети проширити.

Које предности можете да понудите вашим клијентима, с обзиром на чињеницу да компанија којом руководите представља чланицу моћног светског логистичког система Gebrüder Weiss?

Уз нашу међународну мрежу, клијентима можемо да понудимо глобална решења, а да при том уважимо њихове специфичне потребе и у складу са њима понудимо и специфична транспортна и логистичка решења, која ће да повећавају њихову ефикасност, снижавају трошкове и тако им стварају одлучујућу предност у тржишној утакмици. Пошто смо поносни на то да је наша компанија некада била и курирски сервис за Гетеа, морам да подсетим на његове речи: „Ко не чини ништа за друге, не чини ништа ни за себе“– зато стално имамо на уму да можемо бити успешни и учинити много за своју компанију, ако чинимо много за наше клијенте и понудимо им решења која ће их покренути напред, и која ће да штеде њихове ресурсе. Иако је компанија огромна, наше амбиције су не да будемо највећи, већ најбољи пружалац транспортних и логистичких услуга, и да им пружимо много више од тога: конкретне доказе да су уз нас јачи,

ефикаснији и успешнији, пошто можемо да им нудимо решења у која су уграђене информације, искуство, стручно знање и компетентност која прелази границе земаља и бранши. Gebrüder Weiss има своје филијале на територији целог Балкана које чине веома ефикасну мрежу. Са територије Србије свакодневно иду доставе за Црну Гору, сваког другог дана у Босну, Хрватску, Македонију, сваког трећег дана на Косово.

На који начин обезбеђујете адекватну кадровску снагу, која може одговорно да води и увећава капитал предузећа?

Ми смо виспрен народ, пун маште и ентузијазма, треба нам само добра организација и мотивација, па да посао беспрекорно функционише. GW у Србији је млада фирма – просек запослених је 28 година. Недавно смо се прикључили акцији дуалног образовања, склопили смо уговор по којем ћемо сваке године запослити шест ученика, који ће код нас радити два или три дана у недељи, а осталим данима похађаће школу. На тај начин након четири године добијамо радника који је већ обучен и школован за посао у фирми. Плате у фирми су редовне, увек су другог радног дана у месецу и никада нису касниле, што је највећи мотив за запослене да раде најбоље што могу.

Иначе, треба и то рећи да у оквиру фирме, за своје раднике, GW има такозвани Orange College и да сваке две године изабрани млади људи похађају наставу на том колеџу. То су будући менаџери, људи који су веома перспективни и који ће касније водити фирму. GW је у Аустрији иначе послодавац број два на листи најбољих послодаваца, по процени запослених. У Србији још нисмо обављали таква истраживања, али судећи по интересовању младих, наша компанија јесте једна од најпожељнијих за рад.

У области логистике на територији Србије влада велика конкуренција, како домаћих тако и страних фирми. Да ли сте суочени са неким облицима нелојалности конкуренције, и како са тим излазите на крај?

Највећи проблем је такозвана крађа радне снаге. Неког радника школујемо годинама и кад треба да пружи свој максимум, конкуренција покушава да их узме уз одређену своту новца. То је тешко спречити, али свим снагама се трудимо да сачувамо раднике, за које проценимо да су добри и перспективни, док оне друге и не покушавамо да зауставимо. Са неким конкурентским фирмама имамо џентлменски споразум да то не раде, али са неким фирмама такав договор нисмо успели да постигнемо. Иначе, отимање за радну снагу у Србији је већ почело и квалитетна радна снага је веома тражена. Ако се тренутни раст потражње настави, за неколико година имаћемо проблем са радном снагом. Мислим да је дошло време да радна снага напокон буде и адекватно награђена, да се ослободимо имиџа државе са јефтином радном снагом. Стране компаније у Србију не долазе зато што је овде јефтина радна снага, већ зато што је квалитетна. Јефтином радном снагом се страни инвеститори само привлаче да дођу, а када овде почну да послују, више им није битна цена, већ квалитет рада, знање и посвећеност послу, које у Србији и налазе.

Gebrüder Weiss је компанија позната по иновацијама. Које иновације припремате у Србији?

Gebrüder Weiss ће бити прва фирма у Србији која ће вршити транспорт камионима на гас, што је од огромне важности за животну средину. Када у Србији постане доступна инфраструктура за електричне камионе, транспорт у Београду ћемо пребацити управо на такве камионе. Немачка већ има сопствену производњу електричних камиона и у наредних неколико година у Немачкој више неће бити поштанских и доставних возила на другачији погон. У Србији још увек не постоји инфраструктура чак ни за путничка електрична возила, а камоли за камионе. Поред тога, Србија је једна од ретких земаља која не даје субвенције за набавку електричних возила. У том погледу, и у неким другим аспектима, Србија јесте у великом кашњењу за европским земљама, али, јаз у развоју се смањује.

Волонтерски сте веома ангажовани у Управном одбору Немачко-српске привредне коморе. Колико сте задовољни резултатима на том пољу?

Рад у Немачко-српској привредној комори је до сада дао врло добре резултате и кроз њен рад се промовише Србија са економског становишта. Привлачимо инвеститоре, покушавамо да им покажемо зашто би требало да инвестирају у посао на територији Србије и до сада смо у томе имали доста успеха. Комора има импозантан број чланова и фирме чланице тренутно запошљавају око 34.000 радника на територији Србије, са тенденцијом пораста. Мислим да ће се тај број у следећих неколико година увећати на 50.000-60.000, јер нове фирме стално долазе, са новим инвестицијама. Инвеститори су веома задовољни радом својих фирми и производних погона, што потврђује податак да би 98 одсто њих поново инвестирало у Србији.

Такође волонтерски, ви сте и саветник првог потпредседника Владе за међународну привредну сарадњу. Шта је у фокусу вашег ангажмана на тој функцији, и да ли успевате да уверите странце да је Србија добро место за инвестирање?

У фокусу је јачање позитивне репутације Србије код страних инвеститора. Немачке фирме и други инвеститори генерално су задовољни радом у Србији, једино што им смета јесте извесна доза правне несигурности, односно рада привредних судова. Суђења трају дуго, одлуке суда су несигурне. Веома су задовољни пословним амбијентом, подршком државе, субвенцијама, као и подршком локалних заједница - такве услове немају на другом месту. Инвестициона политика Србије је добро замишљена и веома добро функционише у пракси.

Може ли долазак страних инвеститора бар успорити, ако не и зауставити одлазак младих у иностранство?

Веома важна ствар у коју сам се уверио у вези са одливом радне снаге у иностранство јесте да, ако би млади у Србији радили колико раде у иностранству, овде би постигли већи успех и живели би много квалитетније и срећније него тамо.

Компанија на тржишту Србије стално расте и од 2009. је повећала обрт са 10 на 38 милиона евра

Драган Симовић, генерални директор Gebrüder Weiss Србија и саветник првог потпредседника Владе

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.