Ристичевић не жели да буде омбудсман

СУЂЕЊЕ НИН-у И ДАНИЦИ ПОПОВИЋ

Nin - - Реаговање - С. Петрушић

Погођен колумном Данице Поповић, објављеном у НИН-у 22. децембра 2016, Маријан Ристичевић поднео је тужбу против ауторке текста „Ристичевића за омбудсмана“и НИН-а, тражећи 300.000 динара. Тај новац би требало да му помогне да преброди два проблема, која је 17. априла ове године истакао приликом давања исказа пред судијом Вишег суда у Београду - непријатност јер су га у малој средини из које потиче другачије гледали и „осећај у стомаку који је дошао до границе бола“.

А што се самог текста тиче, мада прихвата сарказам, ипак не прихвата опаску ауторке да је „мало образован“(био је сиромашан али је уз рад завршио вишу школу), ни место омбудсмана, јер није учествовао у власти у доба Милошевића (шта год му то значило), а понајмање тврдњу да има икакве везе са афером „мистерија нестајућег кукуруза“, јер он и нема фирме! И то поткрепљује признањем да не би умео да води фирму, „јер једва попуњава вирмане када мора“, што је типично за сваког народног посланика. На питање да ли је његова супруга власник спорних фирми, одговорио је: „Моја жена је физичко лице, ја не могу да бијем жену да бих знао шта она ради и да ли их има или не.“

Одговарајући на питање шта је хтела да поручи текстом, Даница Поповић је рекла: „С обзиром на то да је у том тренутку било упражњено место омбудсмана, била је то порука Александру Вучићу да изабере Ристичевића или Миланку Карић, да би се видело докле је Србија стигла“. Нагласила је и да је „све што је мислила и написала“и навела изворе које је користила за колумну, па и пресуду Вишег суда у спору Ристичевић - Б92, у којој је утврђено да се, ипак, ради о „породичној компанији“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.