BRONZED & BEAU­TI­FUL

The win­ner of the Gold Award for Res­i­den­tial Interiors at the 2016 Lon­don De­sign Awards shines with a lux­u­ri­ous glow of metal­lic hues in­ter­spersed with warm earth tones.

Home & Decor (Singapore) - - Contents - WHERE TO GO God­dard Lit­tle­fair, www.god­dard­lit­tle­fair.com

The win­ner of the Gold Award for Res­i­den­tial Interiors at the 2016 Lon­don De­sign Awards shines with a lux­u­ri­ous glow of metal­lic hues and earth tones.

En­sconced in the iconic South Bank Tower, a soar­ing land­mark on the wings of the River Thames, this 2,368sqf three-bed­room du­plex apart­ment on the 36th and 37th floors com­mands an awe-in­duc­ing per­spec­tive of the Lon­don sky­line. The dou­ble-height glass win­dows give panoramic vis­i­bil­ity to the ex­cep­tional views – which in­clude stun­ning sun­sets over the West End – and al­low nat­u­ral light to pour in.

To com­ple­ment the mod­ern­her­itage style of the build­ing and its sun-kissed interiors, in­te­rior de­sign­ers at God­dard Lit­tle­fair filled the home with an ex­quis­ite de­sign scheme of sleek be­spoke fur­nish­ings and an al­lur­ing med­ley of gleam­ing bronzes, warm cop­pers and sooth­ing browns and blues.

In the living area, God­dard Lit­tle­fair in­stalled tall screens (each over 6m tall) in a liq­ue­fied bronze fin­ish, to gen­tly em­pha­sise the gen­er­ous ceil­ing height and de­mar­cate space.

Over­head, an ar­rest­ing hang­ing sculp­ture de­signed by the in­te­rior de­sign firm, in con­junc­tion with lighting de­sign spe­cial­ist Jona Hoad, fea­tures a mul­ti­tude of lin­ear, re­frac­tive pan­els in glass and bronze, adding to the chem­istry and en­ergy of the space.

In the ad­join­ing li­brary, ca­sual seat­ing cor­ner and din­ing space, a suite of care­fully cu­rated de­tails, from the 360-de­gree ro­tat­ing tub chairs to the oys­ter silk wool cur­tains, com­plete the el­e­gant and ethe­real look.

LEFT A bird’s eye view of the lux­u­ri­ous, dou­ble-height living space. Metal­lic tones en­er­gise the neu­tral back­ground pal­ette.

TOP RIGHT Eclec­tic art pieces ac­cen­tu­ate the din­ing space.

RIGHT Lat­ticed, bronzed screens sub­tly di­vide the main living space from the li­brary. OP­PO­SITE So as not to de­tract from the stun­ning view out­side, the home was dressed in a suite of warm, sooth­ing colours. from Pierre Frey.

TOP LEFT A Gior­getti chair and foot­stool de­fine the cosy con­tem­pla­tion zone in a cor­ner of the living space.

Newspapers in English

Newspapers from Singapore

© PressReader. All rights reserved.