TEX­TURED CAN­VAS

Step into this com­fort­able and spa­cious home clad in earthy hues and tac­tile ac­cents.

Home & Decor (Singapore) - - CONTENTS -

De­signed to be sim­ple yet chic, this com­fort­able and spa­cious home is clad in earthy hues and tac­tile ac­cents.

WHO A cou­ple in their 30s

HOME Three- bed­room con­do­minium apart­ment in Sun­set Way

SIZE 1,500sqf

When the home­own­ers of this apart­ment – a so­cial-me­dia en­tre­pre­neur and a fash­ion de­signer – ap­proached Ter­ence Neo of Eighty-two to de­sign their home, they had two re­quests: A look that will stand the test of time, and space to show­case their ever-grow­ing col­lec­tion of col­lectibles. The re­sult was a woodand-white Scan­di­na­vian-style home ac­cented with unique tex­tures.

“The young, trendy cou­ple also cook and en­ter­tain of­ten. We trans­formed the dark and stuffy home – which did not look and feel like 1,500sqf – into an airy, per­sonal den that suits their life­style,” says Ter­ence, who to­talled the ren­o­va­tion cost to $130,000.

Here’s what the cou­ple and in­te­rior de­sign team did to achieve this mod­ern and spa­cious home.

Em­brace pat­terns and tex­tures

First, a much-needed re­ju­ve­na­tion – white pol­ished com­pressed mar­ble slabs re­placed the dull floor­ing, and the ex­ist­ing drop ceil­ings were torn to make way for higher, white-painted ceil­ings.

To cre­ate depth in the now vis­ually big­ger and brighter space, tex­tures were in­tro­duced; the kitchen was colour-zoned us­ing a hexag­o­nal-tiled back­splash and monochro­matic Moroc­can-style floor­ing, while the din­ing area fea­tures a con­crete-look wall. Ac­cent pieces like the traver­tine stone din­ing ta­ble and geo­met­ric liv­ing room rug pre­vent the mostly-white home from look­ing “flat”.

In­cor­po­rate their col­lectibles

The chal­lenge for the cou­ple was to fit all their play­ful toys and art pieces into the apart­ment’s sleek in­te­ri­ors. To do that, Ter­ence sug­gested a cus­tomised dis­play cab­i­net that show­cased the cream of the crop; it is tai­lored to the height and depth of the pre­ferred pieces and ar­range­ment, and comes with re­mov­able glass doors and back­lights. Placed at the foyer, this fea­ture gives visi­tors a warm wel­come and glimpse into the home­own­ers’ per­son­al­i­ties.

Be open to new ideas

De­spite ini­tially op­pos­ing the idea of a kitchen is­land, the cook­ing en­thu­si­asts now pro­fess their love for the space. Cook­books and crock­ery are stacked neatly on the open shelv­ing, and the once-dark kitchen now has nat­u­ral sun­light stream­ing in from the glass doors of the wet kitchen.

“The cou­ple were wor­ried that the is­land would eat up the walk­way space, but the open-con­cept lay­out – which has proven ideal for both in­ti­mate din­ners and a ca­sual night in with friends – turned out great,” says Ter­ence.

WHERE TO GO

Eightytwo, TEL: 6698-7987

LEFT The once dark and stuffy apart­ment was trans­formed into a bright and airy home.

ABOVE The cou­ple were wor­ried about the main­te­nance re­quired of the hexag­o­nal mo­saic tiles, but were even­tu­ally too in love with it to mind.

The cou­ple’s prized pos­ses­sions de­serve the spot­light, so the de­sign­ers fit­ted these com­part­ments with back­lights. ABOVE

Not all the cou­ple’s fig­urines and sculp­tures can fit in the dis­play case! You’ll find this Lee Kuan Yew Pez candy sculp­ture by Flab­slab in the foyer. LEFT

B O T TO M The cou­ple spared no ef­fort even for the gue­strooms, and dec­o­rated it with art pieces, such as this one by Wu Qiong.

RIGHT The spare room, which was con­verted into a walk-in wardrobe, has an en-suite bath­room.

Newspapers in English

Newspapers from Singapore

© PressReader. All rights reserved.