Space Out

Singapore Tatler Homes - - DEPARTMENT OF DESIGN PTE LTD SPECIAL FEATURE -

One of the fea­tures of the shop­house is the court­yard. Of­ten half­way be­tween the front and back of the space, it’s where a sky­light right above al­lows light into the space. This helps to brighten the space, where win­dows are of­ten found only at the front and back of the prop­erty. Here is a ca­sual meet­ing space sur­rounded by glass pan­els and doors. The green­ery on the ver­ti­cal wall soft­ens and brings tex­ture and colour to the neu­tral colours here. By cap­i­tal­is­ing and build­ing upon these fea­tures, De­part­ment of De­sign has crafted an in­ter­est­ing jux­ta­po­si­tion of sleek de­sign ideas within the rich tex­tures of the space. Lib­eral use of glass pan­els through­out en­cour­ages nat­u­ral light to flow from one space to another. The of­fice also feels large and spa­cious, so one feels good while be­ing hard at work all day.

CLOCK­WISE FROM TOP LEFT A meet­ing space next to the green wall al­lows for ca­sual dis­cus­sions; The air­well al­lows plenty of nat­u­ral light to fill the of­fice dur­ing the day; The neu­tral colour theme en­hances the vi­brant colours of the frangi­pani tree as well as the green roof tiles in the court­yard

Newspapers in English

Newspapers from Singapore

© PressReader. All rights reserved.