Go With The Flow

Singapore Tatler Homes - - D’PERCEPTION RITZ SPECIAL FEATURE -

As the liv­ing and din­ing rooms are lo­cated ad­ja­cent to each other, the de­sign­ers chose to in­crease the flu­id­ity be­tween the two ar­eas, which helped en­hance the open­ness of the space. Both rooms share the same neu­tral colours and tac­tile ma­te­ri­als al­to­gether cre­at­ing a sooth­ing am­bi­ence. A large ta­ble that can ac­co­mo­date 10 peo­ple an­chors the din­ing space, which is set against a fea­ture wall that sep­a­rates it from the L-shaped kitchen. Pretty and prac­ti­cal, the dec­o­ra­tive wall con­ceals the bomb shel­ter. Su Eing and her team de­signed the home to have dis­tinct ac­tiv­ity zones. For ex­am­ple, the sec­ond-floor land­ing, where the fam­ily room and study are lo­cated, is meant as a place where the en­tire fam­ily can re­lax and un­wind. In a house this size, it’s easy for fam­ily mem­bers to retreat and co­coon in their own rooms, whereas the cosi­ness of shared spa­ces en­cour­ages bond­ing and con­ver­sa­tion. On the far end of the fam­ily room is the study, which is fit­ted with wall-mounted shelves; cab­i­nets sup­port a slim glass table­top, a de­lib­er­ate choice that takes up lit­tle vis­ual space. At the at­tic level is the en­ter­tain­ment lounge, yet an­other space where time could be spent with small groups of friends and fam­ily. The idea of ac­tiv­ity zones was also ap­plied to the pri­vate spa­ces. The mas­ter bed­room fea­tures sep­a­rate ar­eas for loung­ing and sleep­ing—the bed is set away from the lounge nook and tele­vi­sion to min­imise dis­trac­tion. All the bed­rooms have a lux­u­ri­ous feel; the mas­ter bed­room has a cus­tomised head­board while wall­cov­er­ings are em­ployed in the other rooms to add tex­ture and a touch of op­u­lence.

Newspapers in English

Newspapers from Singapore

© PressReader. All rights reserved.