Delo (Slovenia)

Hajdinjak je novi šef Darsa

Gradbeništ­vo Med prvimi nalogami nove uprave Darsa bo oddaja del na prvem odseku tretje razvojne osi

-

Ljubljana – Nadzorni svet družbe Dars – vodi ga Pavel Hevka – se je s tremi člani uprave sporazumno dogovoril za predčasno prenehanje njihovega mandata, hkrati pa je imenoval novo upravo.

Janez Tomažič

Tomažu Vidicu, Gašperju Marcu in Viliju Žavrlanu je mandat prenehal 9. julija 2020. Rožle Podboršek je še vedno na mestu člana uprave, delavskega direktorja. Nadzorniki so za petletni mandat imenovali štiri člane uprave družbe. Mandat so včeraj nastopili: kot predsednik uprave družbe Dars Valentin Hajdinjak (sicer podpredsed­nik NSi), kot člani uprave pa Romana Fišer, Boštjan Rigler (nekoč že član uprave Darsa) in Peter Gašperšič (nekdanji minister za infrastruk­turo).

Dars je, tudi na prošnjo ponudnikov, rok za oddajo ponudb za prva gradbena dela na severnem delu tretje razvojne osi na lokaciji priključka Gaberke, ki bi se sicer iztekel, včeraj podaljšal do 24. julija. Do zdaj niso prejeli nobene ponudbe, so za STA povedali na Darsu. Za dela na lokaciji priključka Gaberke na odseku hitre ceste Velenje–Slovenj Gradec je Dars sposobnost sodelovanj­a priznal izvajalcem petih od skupaj šestih oddanih prijav, izpadel je le Kostmann.

V igri so ostale prijava družb I.CO.P, CVP, Nivo eko in Prohaus, prijava Strabaga, prijava družbe Garnol, ki jo je ta oddala skupaj s podjetjema Markomark Nival in Hering, prijava Pomgrada in Gorenjske gradbene družbe ter prijava Kolektorja CPG, novomeškeg­a CGP in celjskega Voca.

stran 15

 ??  ?? Valentin Hajdinjak je prvič predsednik uprave velikega podjetja.
Valentin Hajdinjak je prvič predsednik uprave velikega podjetja.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia