CABIN FER­VOUR

Dec­o­ra­tor San­dra Nun­ner­ley ex­plains the cre­ative process be­hind this low-key mega-luxe fam­ily get­away

Condé Nast House & Garden - - CONTENTS - AS TOLD TO PIET SM­EDY PRO­DUC­TION MICHAEL REYNOLDS PHO­TO­GRAPHS STEPHEN KENT JOHN­SON

dec­o­ra­tor san­dra nun­ner­ley on how she achieved an in­te­rior that’s low-key and luxe in aspen

The set­ting is un­de­ni­ably amaz­ing, the way it is set into the moun­tain. I ab­so­lutely love that, and it re­ally served as the start­ing point for me. My stu­dio is known for in­fus­ing projects with beauty and el­e­gance but never at the ex­pense of com­fort and liv­abil­ity, and that was re­ally what we wanted to achieve here: a de­sign that was both site spe­cific and could cater to the home­own­ers’ highly ac­tive life­style. I mean, we’re not go­ing to put a new York city-style apart­ment into a ski chalet in aspen.

This is the second project that I’ve done for the client, a for­mer olympic sailing cham­pion and his wife and their two young adult chil­dren, the first be­ing a horse farm in Mary­land. There is an ab­so­lute syn­ergy be­tween our cre­ative vi­sions, a very global ap­pre­ci­a­tion of de­sign (the home­own­ers have lived all over the world, and that has re­ally in­formed their per­sonal taste).

We worked in con­junc­tion with ar­chi­tect alan Wanzen­berg on the project, tweak­ing the house and adapt­ing it to our clients’ life­style. We knew that this would be a home geared to­wards friends and fam­ily. af­ter all, when you own a ski chalet, you al­ways have tons of guests so it was de­signed to func­tion well with that in mind.

This is a house that’s re­ally about texture and warmth. There’s a rich pro­fu­sion of flan­nel and felt, cash­mere

‘You see more in a room that’s been re­fined in its de­sign than one with tons of things in it’

throws and lambs wool rugs. It’s very luxe.

I am in no way a min­i­mal­ist but

I do like a space to be pared down. You see more in a room that’s been re­fined in its de­sign than one with tons and tons of things in it. There are a lot of sub­tle de­tails in the house. I mean, just look at that beau­ti­ful case­work. also, the house is in­fused with colour, specif­i­cally warmer tones, as I didn’t want it to feel too cold or ster­ile, and it all worked beau­ti­fully with the join­ery that was used through­out in both the ar­chi­tec­ture and the fin­ishes.

I think that, be­ing a ski chalet, it had to be com­fort­able and liv­able. That’s the con­ver­sa­tion that runs through­out the project, and with each project that I do I try to bring a sense of unique­ness but also one that re­ally sit­u­ates it­self in its en­vi­ron­ment. It could be a ski chalet any­where in the world, which I think is re­ally what speaks to that in­ter­na­tional style. af­ter all, great de­sign never sleeps.

The din­ing room, kitchen and sit­ting room are all com­bined, so it be­comes the cen­tral space where ev­ery­body comes to­gether. as I said, it’s played out in a very re­laxed man­ner; there’s no great for­mal­ity to it. It’s com­fort­able and

easy to use but still man­ages to main­tain a high sense of style.

For the liv­ing room, I wanted the sofa look­ing out at the in­cred­i­ble view but, at the same time, I didn’t want the back of a sofa be­ing the first thing you saw as you en­tered. so, I de­signed it with a wood back that would give it ar­chi­tec­tural de­tail­ing. now your eye goes to some­thing in­ter­est­ing and not a bulky mass. The two chaises in the liv­ing room are also in a great spot, per­fect for read­ing or tak­ing a nap; they’re com­fort­able and in­ti­mate. I don’t like to de­sign rooms that peo­ple don’t use, so the home has th­ese zones that ac­com­mo­date dif­fer­ent liv­ing sce­nar­ios. The house was then fin­ished off with a se­lec­tion of ce­ram­ics from a lo­cal gallery as well as pieces from the own­ers’ col­lec­tion that re­ally give the space a feel­ing of tran­quil­lity – you could even call it Zen. San­dra Nun­ner­ley Inc. n 8 nun­ner­ley.com

right a large art­work by Zheng Chong­bin hangs in a Cor­ner of The liv­ing room The fur­ni­ture in The din­ing room was de­signed by san­dra

op­po­site page the homely open­plan kitchen the home’s pal­ette of wood and blue is in­tro­duced in the en­trance­way. the con­sole, rug and mir­ror are all cus­tom. the vase un­der the con­sole is by Éric as­toul from the 1980s

above the main bed­room’s pal­ette matches that of the rest of the house. graphic art and cosy tex­tures add in­ter­est to the room

left the main en-suite is a lux­u­ri­ous space in neu­tral hues with a fo­cus on texture

Newspapers in English

Newspapers from South Africa

© PressReader. All rights reserved.