DRUM - - Trivia -

1 The first ar­ti­fi­cial satel­lite sent into space was . . .?

A. Mol­niya B. Mir C. Sput­nik D. Sky­lab

2 Which fic­tional city is the home of Bat­man?

A. Star City B. Gotham City C. Zion D. Me­trop­o­lis

3 If you checked the time on Big Ben, in which coun­try would you be?

A. Eng­land B. France C. Amer­ica D. Aus­tralia

4 The un­der­side of a horse’s hoof is called a . . .?

A. Shoe B. Plate C. Frog D. Club

5 Which ten­nis star re­cently won his 20th Grand Slam ti­tle?

A. Rafael Nadal B. Roger Fed­erer C. No­vak Djokovic D. Andy Mur­ray

6 What does the Ro­man nu­meral D stand for? A. 10 B. 50 C. 100 D. 500

7 Beirut is the cap­i­tal and largest city of which coun­try?

A. Syria B. Is­rael C. Bahrain D. Le­banon

8 The duck-billed platy­pus is na­tive to . . .?

A. Canada B. Aus­tralia C. China D. Brazil

9 In what year was Nel­son Man­dela re­leased from prison?

A. 1989 B. 1990 C. 1993 D. 1994

10 Which coun­try does the pop group ABBA come from?

A. Den­mark B. Fin­land C. Swe­den D. Nor­way

11 What is the name of Saturn’s largest moon?

A. Ti­tan B. Mi­mas C. Ence­ladus D. Dione

12 Try­popho­bia is the fear of . . .?

A. Holes B. Heights C. Tall build­ings D. Small spa­ces

13 A group of cooks is called a . . .?

A. Shower B. Squad C. Fac­ulty D. Hasti­ness

14 Oikol­ogy is the sci­ence of . . .?

A. Sight B. Hear­ing C. House­keep­ing D. Spell­ing

15 Who gave Hugh Masekela his first trum­pet at the age of 14?

A. Oliver Tambo B. Fa­ther Trevor Hud­dle­ston C. Steve Biko D. Al­bert Luthuli

15B 14C, 13D, 12A, 11A, 10C, 9B, 8B, 7D, 6D, 5B, 4C, 3A, 2B, 1C, AN­SWERS

Newspapers in English

Newspapers from South Africa

© PressReader. All rights reserved.