Sunny side up

The Judels turned a dingy court­yard into a bright kitchen where the whole fam­ily can hang out.

Home Renovations - - Contents - By Beat­rice Moore-nöth­nagel • Pho­to­graphs Elza Roux Styling Amanda van Wyn­gaardt

Rea­son for ren­o­va­tion

At first, Jo­hanette and Bernard Judels wanted to build a nurs­ery as their youngest child, Alinka, was on the way, but they de­cided in­stead to ren­o­vate their kitchen. And, as so of­ten hap­pens with home ren­o­va­tions, Alinka still doesn’t have her own bed­room, laughs Jo­hanette. But she’s not com­plain­ing!

The Judels have been liv­ing in their home for six years and they’re tack­ling their ren­o­va­tions one room at a time. The kitchen was re­fur­bished in mid-2014.

“It was a tiny space and be­cause it was in the mid­dle of the house, it was quite dark as there weren’t many win­dows. There was also a small court­yard ad­ja­cent to it that was very im­prac­ti­cal,” says Jo­hanette.

For­tu­nately, Bernard is a builder with his own con­struc­tion com­pany, P3­con­struc­tion, and af­ter about a month of hard work, the new kitchen was com­plete – just in time for the ar­rival of baby Alinka! >>

Who lives here? Jo­hanette and Bernard Judels and their chil­dren Bernard (5), Johran (3) and Alinka (1)

WHERE Wel­tevre­den Park, Jo­han­nes­burg SIZE 17m²

Newspapers in English

Newspapers from South Africa

© PressReader. All rights reserved.